De zaterdag voor jezelf

Zaterdagopvang

In Apeldoorn-Noord biedt De Passerel zaterdagopvang voor thuiswonende kinderen en jongeren aan. Deze vorm van opvang is onderdeel van BSO Aventurijn. De kinderen en jongeren worden ’s ochtends gebracht en kunnen aan het eind van de middag weer worden opgehaald. De begeleiders van de zaterdagopvang kennen de meeste kinderen en jongeren al goed. Passend bij ieders behoeften beleven we hier elke zaterdag een mooie dag met elkaar. Veilig en vol plezier voor de kinderen, fijn en vertrouwd voor ouders, broers en zusjes van de kinderen.

Waarom zaterdagopvang?

Voor veel gezinnen is de zaterdag een drukke dag. Er wordt gesport, boodschappen gehaald, in de tuin gewerkt, geklust en schoongemaakt. Als je dochter of zoon extra aandacht en zorg nodig heeft, kan dit soms net even te veel zijn. En voor sommige kinderen en jongeren is zo’n drukke dag vol prikkels en een ander dagritme niet prettig. De zaterdagopvang van De Passerel kan in die gevallen een fijne oplossing zijn. We bieden hier een prettige en passende vorm van opvang met leeftijdsgenoten. De rest van jullie gezin kan de zaterdagse activiteiten ontspannen ondernemen.

Veilige plek en in vertrouwde handen

De zaterdagopvang wordt aangeboden in Apeldoorn-Noord. Hier staat het moderne gebouw van Aventurijn, waar De Passerel doordeweeks buitenschoolse opvang aanbiedt. Veel kinderen en jongeren zullen het gebouw (nog) goed kennen. We beschikken hier over vier ruime lokalen, een centrale ruimte en een keuken. Het gebouw heeft een omheinde speelplaats en we gaan regelmatig de buurt in voor een ommetje of boodschap. Bij binnenkomst worden de kinderen verdeeld in kleinere groepen. We kijken daarbij naar leeftijd en naar behoefte van de kinderen. De ene groep heeft meer behoefte aan rust en structuur, de andere groep is meer levendig en gericht op bewegen. Met elkaar beleven we hier telkens een mooie zaterdag vol spel, ontspanning, spelen, knutselen, wandelen, computeren, lezen, hutten bouwen, fietsen of tekenen. De begeleiders van de zaterdagopvang werken doordeweeks bij Aventurijn of geven Zorg In Onderwijs. Zij kennen de meeste kinderen en hun behoeften daarom al goed.

Meer informatie

De Zaterdagopvang die De Passerel biedt valt onder de Jeugdwet. Meer informatie over vergoedingen kun je opvragen bij jouw gemeente. Krijgt je kind Wlz-zorg thuis? Dan worden de kosten voor zaterdagopvang via de Wlz vergoed. Onze collega’s van Informatie & Advies vertellen je graag meer over de zaterdagopvang van De Passerel. Zij zijn bereikbaar op (055) 368 38 38 of via consulenten@de-passerel.nl.