Stage lopen en je wilt niet meer weg

Werken en leren bij De Passerel

Ben jij op zoek naar een leuke baan?

Kom een van onze teams versterken!

Alle vacatures

Wil jij werken en leren in de zorg? Of volg je al een opleiding en ben je op zoek naar een stage? Je bent welkom bij De Passerel! Waarom? We delen graag onze kennis van én passie voor de (gehandicapten)zorg en staan altijd open voor nieuwe mensen die net zo enthousiast zijn over het vak als wij. We zijn er trots op dat we veel leerlingen en stagiair(e)s na afronding mogen verwelkomen als onze collega's in vaste dienst.

Waarom bij De Passerel?

Onze locaties liggen middenin de wijk. Dat vinden we belangrijk: we staan midden in de samenleving. Iedereen hoort erbij! Dat geldt voor onze cliënten, maar ook voor jou als leerling of stagiair(e). We maken geen onderscheid in hoe we met elkaar omgaan. Onze teams zijn zelfregulerend. Dat betekent dat je met je team veel zaken zelf regelt en oppakt. Iedereen in het team heeft daarin een eigen taak. Leuk, want zo kun je je verder verdiepen in bepaalde zaken. Omdat jij onderdeel bent van het team, krijg jij ook een teamtaak. Daarin krijg je natuurlijk de ruimte om te werken aan de doelen van jouw eigen leerproces. Die doelen formuleer je uiteraard zelf, in samenspraak met school en ons. Wij ondersteunen jou hierbij en stimuleren je om breder te kijken. Wat je leert, kun je direct toepassen in de praktijk. En ja, dat is soms best spannend. Uiteraard sta je daarin niet alleen. We werken samen en je directe collega's helpen je op lastige momenten. Ook krijg je een eigen vaste stagebegeleider, die ervaring heeft in het vak, jou ondersteunt in je leerproces en contact onderhoudt met je opleiding. Wil je nog meer weten over onze organisatie? Lees hier meer over ons

Op zoek naar een stage?

Volg jij een mbo opleiding (BOL)? Bij ons zijn er veel mogelijkheden voor een stage (we hebben een beperkt aantal plekken voor hbo). Vanwege onze diverse aandachtsgebieden en brede palet aan vormen van zorg, begeleiding en ondersteuning kun je in diverse functies werken binnen De Passerel. Denk hierbij aan persoonlijk begeleider, woonbegeleider, basisbegeleider of zorgmedewerker. Ook op ons kantoor in Apeldoorn hebben we verschillende ondersteunende functies, die ervoor zorgen dat onze collega’s in de zorg hun werk zo prettig mogelijk kunnen doen. 

We zijn een erkend leerwerkbedrijf en werken al jaren met erkende opleiders in de buurt, zoals bijvoorbeeld ROC Aventus, Deltion, Hogeschool Windesheim en Hogeschool Saxion. Je kunt een stage bij ons regelen via school, maar je mag ons natuurlijk ook zelf benaderen. Er zijn bij ons altijd mogelijkheden om je stage te doen.

Ik heb interesse in een stageplek

Voordelen van stage bij De Passerel

We zetten de voordelen van een stage bij De Passerel nog even voor je op een rij.

  • Je ontvangt een stagevergoeding van € 400 bruto per maand op basis van 36 uur per week inclusief alle onkosten. Dit geldt bij een verplichte stage van minimaal 150 uur.
  • Voor afgestudeerde zorgprofessionals is er uitzicht op een baan met een vast dienstverband.
  • Nog niet afgestudeerd? Of wil je nog een vervolgopleiding doen? We bieden ook de mogelijkheid voor een bijbaan of vakantiewerk.
  • Je krijgt een vaste, eigen stagebegeleider met voldoende ervaring.
  • Je werkt mee in een zelfregulerend team, waar je de kans krijgt om je talenten te ontwikkelen en een brede ervaring op te doen.

Werken en leren tegelijk

Leer jij het liefst in de praktijk en minder graag in de schoolbanken? Of heb je het idee dat je niet op de juiste plek zit bij je huidige werk? Voor mensen die graag met andere mensen werken en een (over)stap naar de gehandicaptenzorg willen maken, bieden we de mogelijkheid om te werken en leren. Een opleiding volgen kan bijvoorbeeld via een mbo BBL (Beroeps Begeleide Leerweg). Je hebt in dat geval minimaal een opleiding op MBO3-niveau afgerond. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Ik heb interesse in een leerwerkplek

Goed om te weten...

We hebben op dit moment 1 BBL vacature voor studenten die de opleiding Medewerker maatschappelijk zorg niveau 3 of 4 gaan starten. 

Werken en leren tegelijk? Lees snel verder wat De Passerel jou te bieden heeft! - De Passerel (de-passerel.nl)


Voordelen van BBL bij De Passerel

Benieuwd naar de voordelen van een BBL-traject bij De Passerel?

  • Werken en leren doe je vanuit een leerarbeidsovereenkomst met een passend salaris
  • Wij betalen je opleiding
  • Je krijgt een eigen stagebegeleider met voldoende ervaring
  • Je werkt mee in een zelfregulerend team, waar je voldoende kansen krijgt om je talenten te ontwikkelen en een brede ervaring op te doen

Terug in de zorg

Heb jij altijd met veel plezier in de zorg gewerkt, maar een andere weg ingeslagen? Fijn, dat je overweegt terug te keren. Want de gehandicaptenzorg kan niet zonder bevlogen en deskundige mensen! Om de stap terug te maken in de zorg kijken we samen met jou wat je nodig hebt. We bieden je de ruimte om opnieuw werkervaring op te doen en -indien nodig- betalen we de opleiding die jij nodig hebt om weer aan de slag te kunnen. We denken graag met je mee.

Ik wil informatie over terug in de zorg

Samenwerking Twerk en CloseTheCap Samenwerking Twerk en CloseTheCap

CloseTheGap bestaat bijna tien jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een bepalende speler op de markt van stuurhouders. Wat in 2015 begon met HideMyBell, is inmiddels een innovatief bedrijf waar dagelijks meer dan tien mensen werken aan wel vijftien verschillende type aansluitingen voor een fietscomputer aan je stuur. Daar blijft het niet bij volgens oprichter Mathijs Wagenaar, en daar speelt de sociale werkplaats een centrale rol in.

Lees verder
‘De Passerel geeft mensen met een beperking een eigen verhaal’ ‘De Passerel geeft mensen met een beperking een eigen verhaal’

Ze kwam voor een weekje invalwerk, maar inmiddels is het 35 jaar later en werkt Hermien van Elst (59) nog steeds met veel plezier bij De Passerel. ‘Mijn hart ging open voor mensen met een beperking’, vertelt Hermien. Ze is nu manager Zorg en Advies en vertelt over hoe zij de afgelopen jaren beleefde.

Lees verder
Het Werkcafé. Trefpunt en springplank Het Werkcafé. Trefpunt en springplank

Inmiddels is Het Werkcafé op het kantoor van De Passerel aan het Jean Monnetpark een begrip. Het team cliënten onder leiding van Wilco de Haas verzorgt hier dagelijks een verse lunch in een sfeervolle ruimte op de begane grond. Daarnaast doet het team allerlei klussen in en om het gebouw.

Lees verder