Stage lopen en je wilt niet meer weg

Werken en leren bij De Passerel

Ben jij op zoek naar een leuke baan?

Kom een van onze teams versterken!

Alle vacatures

Wil jij werken en leren in de zorg? Of volg je al een opleiding en ben je op zoek naar een stage? Je bent welkom bij De Passerel! Waarom? We delen graag onze kennis van én passie voor de (gehandicapten)zorg en staan altijd open voor nieuwe mensen die net zo enthousiast zijn over het vak als wij. We zijn er trots op dat we veel leerlingen en stagiair(e)s na afronding mogen verwelkomen als onze collega's in vaste dienst.

Waarom bij De Passerel?

Onze locaties liggen middenin de wijk. Dat vinden we belangrijk: we staan midden in de samenleving. Iedereen hoort erbij! Dat geldt voor onze cliënten, maar ook voor jou als leerling of stagiair(e). We maken geen onderscheid in hoe we met elkaar omgaan. Onze teams zijn zelfregulerend. Dat betekent dat je met je team veel zaken zelf regelt en oppakt. Iedereen in het team heeft daarin een eigen taak. Leuk, want zo kun je je verder verdiepen in bepaalde zaken. Omdat jij onderdeel bent van het team, krijg jij ook een teamtaak. Daarin krijg je natuurlijk de ruimte om te werken aan de doelen van jouw eigen leerproces. Die doelen formuleer je uiteraard zelf, in samenspraak met school en ons. Wij ondersteunen jou hierbij en stimuleren je om breder te kijken. Wat je leert, kun je direct toepassen in de praktijk. En ja, dat is soms best spannend. Uiteraard sta je daarin niet alleen. We werken samen en je directe collega's helpen je op lastige momenten. Ook krijg je een eigen vaste stagebegeleider, die ervaring heeft in het vak, jou ondersteunt in je leerproces en contact onderhoudt met je opleiding. Wil je nog meer weten over onze organisatie? Lees hier meer over ons

Op zoek naar een stage?

Volg jij een mbo opleiding (BOL) of doe je hbo? Bij ons zijn er veel mogelijkheden voor een stage. Vanwege onze diverse aandachtsgebieden en brede palet aan vormen van zorg, begeleiding en ondersteuning kun je in een groot aantal functies werken binnen De Passerel. Denk hierbij aan persoonlijk begeleider, woonbegeleider, basisbegeleider of zorgmedewerker. Ook op ons kantoor in Apeldoorn hebben we verschillende ondersteunende functies, die ervoor zorgen dat onze collega’s in de zorg hun werk zo prettig mogelijk kunnen doen. 

We zijn een erkend leerwerkbedrijf en werken al jaren met erkende opleiders in de buurt, zoals bijvoorbeeld ROC Aventus, Deltion, Hogeschool Windesheim en Hogeschool Saxion. Je kunt een stage bij ons regelen via school, maar je mag ons natuurlijk ook zelf benaderen. Er zijn bij ons altijd mogelijkheden om je stage te doen.

Ik heb interesse in een stageplek

Voordelen van stage bij De Passerel

We zetten de voordelen van een stage bij De Passerel nog even voor je op een rij.

  • Je ontvangt een stagevergoeding van € 400 bruto per maand op basis van 36 uur per week inclusief alle onkosten. Dit geldt bij een verplichte stage van minimaal 150 uur.
  • Voor afgestudeerde zorgprofessionals is er uitzicht op een baan met een vast dienstverband.
  • Nog niet afgestudeerd? Of wil je nog een vervolgopleiding doen? We bieden ook de mogelijkheid voor een bijbaan of vakantiewerk.
  • Je krijgt een vaste, eigen stagebegeleider met voldoende ervaring.
  • Je werkt mee in een zelfregulerend team, waar je volop kans krijgt om je talenten te ontwikkelen en een brede ervaring op te doen.

Werken en leren tegelijk

Leer jij het liefst in de praktijk en minder graag in de schoolbanken? Of heb je het idee dat je niet op de juiste plek zit bij je huidige werk? Voor mensen die graag met andere mensen werken en een (over)stap naar de gehandicaptenzorg willen maken, bieden we de mogelijkheid om te werken en leren. Een opleiding volgen kan bijvoorbeeld via een mbo BBL (Beroeps Begeleide Leerweg). Je hebt in dat geval minimaal een opleiding op MBO3-niveau afgerond. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Ik heb interesse in een leerwerkplek

Goed om te weten...

Op dit moment zijn er geen BBL-plekken beschikbaar. Hou ons vacatureoverzicht in de gaten, want binnenkort stellen we weer een aantal vacatures voor leerwerktrajecten beschikbaar.

Voordelen van BBL bij De Passerel

Benieuwd naar de voordelen van een BBL-traject bij De Passerel?

  • Werken en leren doe je vanuit een leerarbeidsovereenkomst met een passend salaris
  • Wij betalen je opleiding
  • Je krijgt een eigen stagebegeleider met voldoende ervaring
  • Je werkt mee in een zelfregulerend team, waar je voldoende kansen krijgt om je talenten te ontwikkelen en een brede ervaring op te doen

Terug in de zorg

Heb jij altijd met veel plezier in de zorg gewerkt, maar een andere weg ingeslagen? Fijn, dat je overweegt terug te keren. Want de gehandicaptenzorg kan niet zonder bevlogen en deskundige mensen! Om de stap terug te maken in de zorg kijken we samen met jou wat je nodig hebt. We bieden je de ruimte om opnieuw werkervaring op te doen en -indien nodig- betalen we de opleiding die jij nodig hebt om weer aan de slag te kunnen. We denken graag met je mee.

Ik wil informatie over terug in de zorg

Op Magic Match kunnen we rekenen Op Magic Match kunnen we rekenen

Een medewerker die onverwachts ziek wordt. Iemand gaat met zwangerschapsverlof. Een collega die aan een andere uitdaging begint. Ook binnen De Passerel komen we dit tegen en hebben we te maken met de tekorten op de arbeidsmarkt. De zorg aan onze cliënten loopt echter altijd door.

Lees verder
'Je bent een volwaardig onderdeel van het team als stagiair' 'Je bent een volwaardig onderdeel van het team als stagiair'

De Passerel biedt veel verschillende vormen van zorg en begeleiding. Extra fijn als je als student nog zoekt naar waar jouw hart ligt. Want binnen De Passerel kun je op verschillende locaties ervaring opdoen.

Lees verder
'Als stagiair word je bij De Passerel gezien' 'Als stagiair word je bij De Passerel gezien'

De Passerel biedt graag plek aan zorgtalent van de toekomst. Myrthe Windt (21) loopt stage bij Vroeghulpcentrum Doggersbank. Hier vertelt ze hoe zij haar stageperiode ervaart.

Lees verder