Verhalen van ons

Vrijwilligerswerk is zo belangrijk

‘Zelf heb ik jarenlang in de zorg gewerkt, vertelt Regina Riesebos-Schoonheyt, ‘en deed naast mijn betaalde baan ook vrijwilligerswerk. Via een re-integratietraject ben ik in contact gekomen met De Passerel.

Sinds 2019 kom ik als vrijwilliger op Woonlocatie Orden, dat ligt hier vlakbij. Daar was ik op de groep om spelletjes te doen, iets lekkers te bakken of gewoon om gezellig een praatje te maken.’ Corona gooide echter roet in het eten. Regina: ‘Opeens viel de wereld stil. Ik kon niet meer naar Orden toe. Toen heb ik Wendy gevraagd of zij het leuk zou vinden om met mij en de hondjes te wandelen. Dat kon gelukkig wel. En we vonden dat allebei zo leuk, dat we het ook na de coronaperiode zijn blijven doen. Wendy komt hier, we drinken iets en bedenken waar we heen gaan. Naar het bos, park of het water. We springen op de fiets en gaan daarna lekker een uur wandelen met de honden. Ik geniet heel erg van het één-op-één contact.’

Ook met een andere bewoner van Orden heeft Regina wekelijks een afspraak. Regina: ‘Het vrijwilligerswerk is zo belangrijk. Ik voel me bij De Passerel zeer welkom en gewaardeerd met af en toe een presentje, een lief gebaar. Ook het contact met de begeleiders is goed. Fijn als je elkaar weet te vinden bij bijzonderheden.’ Wendy woont bij Orden en werkt vier dagen in de week in de kaarsenmakerij van De Kruidentuin. Maandag is misschien wel haar favoriete dag. Zelfs vakanties worden zorgvuldig om de maandagen heen gepland. 

Wendy: ‘Ik vind het erg leuk. Ook met de hondjes. Regina is lief. Ze was ook bij mijn diploma-uitreiking en laatst op het vrijwilligersfeest.’ Inmiddels heeft Wendy haar fiets ingericht als hondentaxi. Hondje Yin mag voorin de mand, die door Wendy is versiert met tekeningen. Net voordat ze opstappen, waarschuwt Wendy: ‘vergeet je je telefoon niet, Regina?’ ‘Wendy zorgt gelukkig ook goed voor mij’, zegt Regina met een grote lach, terwijl ze haar telefoon van binnen pakt. Nu kunnen ze echt op weg om weer een mooie tocht te maken.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ook vrijwilliger worden bij De Passerel?
Ben je of ken je iemand die als vrijwilliger actief wil worden? Aarzel niet en mail met Inge via inge.vanwelbergen@de-passerel.nl of bel haar via 06 5256 0667. Ook vind je op deze pagina meer informatie over vrijwilligerswerk.