Verhalen van ons

'Je bent een volwaardig onderdeel van het team als stagiair'

De Passerel biedt veel verschillende vormen van zorg en begeleiding. Extra fijn als je als student nog zoekt naar waar jouw hart ligt. Want binnen De Passerel kun je op verschillende locaties ervaring opdoen.

Elisa Arends (17) uit Rijssen is tweedejaarsstudent Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker aan het Hoornbeeck College in Apeldoorn. Haar stagetijd bij de Doggersbank is inmiddels ten einde, maar Elisa blijft bij De Passerel. Ze loopt nu namelijk stage bij bso Aventurijn.

‘Ik denk eerlijk gezegd dat de begeleiding van wat oudere kinderen mij beter ligt’, vertelt Elisa. ‘Op de Doggersbank werk ik met de allerjongste kinderen. Dat vind ik soms lastig, want ze kunnen vaak nog niet praten. Je leert hier dus vooral op andere manieren kinderen begrijpen. Ik vind het mooi om te ontdekken waar kinderen van houden. Zoals laatst een jongetje dat helemaal opfleurde toen hij lekker buiten mocht rennen.’

‘Al mijn hele leven wil ik graag werken met kinderen’, zegt Elisa, ‘en ik ben blij dat ik dat nu kan ervaren. De begeleiding bij De Passerel is top. Je bent hier echt een volwaardig onderdeel van het team. Als je meer uitdaging zoekt, dan kan dat. Je bent zelf aan zet en dat werkt heel prettig voor mij.’ Wat Elisa toekomstige stagiair(e)s wil meegeven? ‘Alles gaat hier in kleine stapjes. Dat is best even wennen. Ga mee in het tempo van de kinderen en gun jezelf tijd zodat je ieder kind kansen kunt bieden om mee te doen.’

Meer weten over werken & leren bij De Passerel?

We zijn een erkend leerwerkbedrijf en werken al jaren met erkende opleiders. Je kunt een stage bij ons regelen via school, maar je mag ons natuurlijk ook zelf benaderen. Er zijn bij ons altijd mogelijkheden om je stage te doen. Vind je niet direct wat je zoekt? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via: stage@de-passerel.nl.

Dit artikel is verschenen in Passages najaar 2022.