Verhalen van ons

De droombaan van Jerri

Van je hobby je werk maken: Het lijkt misschien een droom. Toch worden dromen soms werkelijkheid. Daar is Jerri (28) het bewijs van. Hij omschrijft zijn werk bij het Bonami spelcomputermuseum dan ook als een droombaan. 

Zijn ogen stralen als hij vertelt: “Vanaf mijn vijfde ben ik al liefhebber van videogames. Ik wilde graag gamedesigner of gametester worden. En nu werk ik gewoon hier! Ik mag games testen, schrijf reviews op ons forum, geef rondleidingen en doe de verkoopadministratie. Als ik tijd over heb, ga ik een potje flipperen of besteed ik mijn tijd in de Arcadehal.” Zijn baan bij het computermuseum heeft hij zelf geregeld. 

“Toen het museum nog in Epe zat kwam ik er regelmatig met vrienden gamen. Ik werkte in die tijd bij De Buurtwinkel in Epe. En na acht jaar was ik daar eigenlijk wel een beetje uitgeleerd. Ik wilde graag iets nieuws aangaan. Bij toeval zag ik op televisie dat het museum dagbestedingsplekken aanbiedt. Toen wist ik: hier wil ik werken. Mijn vader motiveerde me om er werk van te maken. Mijn beste ‘move ever’, want het spelcomputermuseum is echt ‘heaven’ voor mij! Het museum verhuisde naar Zwolle, maar die busreis heb ik er graag voor over.”

Alle kennis over computers, spellen en kasten deelt Jerri tijdens rondleidingen graag met bezoekers. YouTube, internet en de documentaireserie Highscore op Netflix zijn favoriete informatiebronnen voor hem. Begeleider Marieke Berkhoff heeft regelmatig contact met Jerri. “Jerri kan mij altijd bellen en appen en ik kom af en toe langs om te kijken hoe het gaat. Met de werkbegeleider van het museum bespreken we ook de leerdoelen van Jerri. Samen kijken we wat Jerri wil leren en wat hij daarbij nodig heeft.”

Jerri zelf heeft zijn doel goed voor ogen: zelf spelkasten en flipperkasten repareren en restaureren.