Over De Passerel

De Passerel in het kort

Al bijna 25 jaar begeleiden we bij De Passerel mensen van uiteenlopende leeftijden en met verschillende behoeften. Voor mensen met een licht verstandelijke beperking tot mensen met een ernstig meervoudige beperking. Voor kinderen en jongeren, voor (jong) volwassenen en voor de ouder wordende cliënt. Meer groepsgericht of juist zo zelfstandig mogelijk. Bij De Passerel hoort iedereen erbij en geloven we dat er altijd een mogelijkheid tot ontwikkeling is. 

Je vindt ons binnen de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. Dagelijks begeleiden we met 600 medewerkers 1.000 cliënten. We werken nauw samen met hun familie en zijn dankbaar voor alle waardevolle vrijwilligers.

Onze missie

Missie van De Passerel

Aandacht is ons werk

We begeleiden kinderen, jongeren en gezinnen, volwassenen en ouderen. Dat doen we thuis, op school, op het werk en in de wijk. En op onze eigen locaties waar je kunt wonen, werken, opvang of dagbesteding krijgt. Deze staan midden in de wijk in een vertrouwde omgeving.

Onze gesprekspartners

De Passerel hecht veel belang aan het goed luisteren. Naar onze cliënten, hun ouders, verwanten en vertegenwoordigers. Naar onze medewerkers en naar onze externe relaties. We ontvangen graag, gevraagd en ongevraagd, advies.  Meer weten over onze belangrijkste gesprekspartners? Klik op onderstaande links:

Onze vrijwilligers

We kunnen bij De Passerel niet zonder onze vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat we onze cliënten net iets meer kunnen bieden. En ze zijn onze medewerkers tot grote steun. Als vrijwilliger bij De Passerel bepaal je zelf in belangrijke mate hoe je daar invulling aan geeft. We hechten natuurlijk wel aan heldere afspraken over en weer. Mogen wij wat tijd van je hebben? We geven je er blije gezichten en onvergetelijke ervaringen voor terug.

Meer weten over vrijwilligerswerk bij De Passerel? Benieuwd naar de ervaringen van onze vrijwilligers? Dat lees je hier. Zelf actief worden als vrijwilliger? Of op zoek naar een functie als vrijwilliger? Neem dan een kijkje op ons actuele aanbod aan vrijwilligersplekken.

Zo regelen we dit…

Wij doen ons uiterste best om onze begeleiding af te stemmen op de wensen van onze cliënten, hun ouders en verwanten. Onze ambities zijn groot, hierin is De Passerel nu eenmaal eigenwijs. Ondanks dit voornemen realiseren we ons dat we hierin niet altijd slagen. We kennen daarom een klachtenprocedure, voor zowel cliënten als voor ouders en verwanten. Daarnaast zijn er situaties denkbaar die je graag in vertrouwen wilt delen. Onze vertrouwenspersoon staat je met raad en daad bij om je in die gevallen te helpen. Lees hier meer over de verschillende manieren waarop we je kunnen helpen met klachten.

Cliëntvertrouwenspersoon

Wij werken samen met onafhankelijke clientvertrouwenspersonen. Zij werken niet bij De Passerel, maar wel samen met ons. Er is een vertrouwenspersoon specifiek voor onze locaties waar de Wet Zorg en Dwang van toepassing is. Iedere vertrouwenspersoon heeft de plicht tot geheimhouding, dus wat besproken wordt is vertrouwelijk. Meer over onze vertrouwenspersonen lees je op deze pagina.

Privacy

Bij De Passerel gaan we uiterst zorgvuldig om met jouw gegevens. Of je nu cliënt, medewerker, vrijwilliger, stagiair of bezoeker van deze website bent. Wil je meer weten over onze werkwijze rondom privacy? Weten hoe het zit met de wettelijke bewaartermijn van persoonsgegevens en andere privacygevoelige informatie? Of ben je geïnteresseerd in ons cookiebeleid? Klik dan hier om verder te lezen.