Kom je ook een kop koffie drinken?

Ontmoetingsplekken in Apeldoorn

Locatie zoeken
Kaart

De Passerel biedt ondersteuning in de gemeenten Apeldoorn, Voorst en Epe.

Alle locaties

Alle wijken in de Gemeente Apeldoorn hebben Ontmoetingsplekken. Een plek middenin de buurt waar iedereen welkom is. Jong, oud, met of zonder beperking. En natuurlijk ook voor mensen die wonen, dagbesteding of begeleiding aan huis krijgen via De Passerel. De deur staat voor iedereen open. 

Om een praatje te maken, deel te nemen aan een activiteit, een kop koffie te drinken, mee te eten of als je een vraag hebt en niet goed weet wie je kan helpen. Bij de Ontmoetingsplekken is altijd iemand aanwezig die je op weg kan helpen. Op elke locatie werken we nauw samen met andere zorg- en welzijnsorganisaties met specifieke kennis. Bijvoorbeeld op juridisch en financieel gebied, met geestelijke gezondheidszorg of omgaan met niet aangeboren hersenletsel. We kunnen bezoekers daarom in bijna elke situatie vooruit helpen met hun vragen en zorgen. 

De Passerel is op vier Ontmoetingplekken in Apeldoorn actief: ’t Vogelnest (Apeldoorn Zuid), Ontmoet & Co (Centrum), Orca (Orden) en De Groene Hoven (Kerschoten).

Ontmoetingsplekken in Apeldoorn
De Groene Hoven De Groene Hoven

Koninginnelaan 280
7315 EE Apeldoorn

Type: thuis en in de wijk Ga naar deze locatie
Ontmoet & Co Ontmoet & Co

Roggestraat 35
7311 CA Apeldoorn

Type: thuis en in de wijk Ga naar deze locatie
Orca Orca

Germanenlaan 360
7312 JJ Apeldoorn

Type: thuis en in de wijk Ga naar deze locatie
't Vogelnest 't Vogelnest

Spreeuwenweg 1a
7331 GV Apeldoorn

Type: thuis en in de wijk Ga naar deze locatie

Ontmoetingsplek ’t Vogelnest in Apeldoorn Zuid

’t Vogelnest is al bijna een eeuwlang hét buurtcentrum van de wijk Het Vogelkwartier in Apeldoorn Zuid. In het gezellige, multifunctionele gebouw worden de hele dag door activiteiten aangeboden. Een deel van de activiteiten worden georganiseerd door bewoners zelf, zoals een country line dance groep, de schaakclub en toneelgroep. Een ander deel van de activiteiten wordt door een begeleider van De Passerel ondersteund, zoals het bloemschikken, de meidenclub en het samen koken en eten. Die activiteiten zijn niet alleen een fijne en leuke bezigheid, maar ook een mooie manier om andere mensen te leren kennen en contacten op te bouwen. Als je het nodig hebt of prettig vindt, kun je in een gesprek met onze begeleider de vragen bespreken waar jij mee zit.

Bekijk hier het locatieprofiel van ’t Vogelnest voor meer informatie.

Ontmoet & Co in Apeldoorn Centrum

Aan de Roggestraat, in hartje centrum van Apeldoorn, vind je Ontmoet & Co. Deze Ontmoetingsplek is een gezellig trefpunt voor binnenstadbewoners en bezoekers uit andere delen van Apeldoorn. Hier heerst echt een huiskamergevoel. Naast de activiteiten die hier dagelijks worden geboden, kun je je aanmelden om te lunchen, een kop koffie te drinken, een praatje te maken, de krant te lezen of een spelletje te doen. Het draait bij Ontmoet & Co om ontmoeting en contact. Onze begeleiders staan voor je klaar als je vragen hebt. Over werk en inkomen, zorg, ritme en structuur, welzijn en het opbouwen van relaties met vrienden, familie en bekenden.

Bekijk hier het locatieprofiel van Ontmoet & Co voor meer informatie.

De Groene Hoven en Orca

Op onze andere Ontmoetingsplekken in Apeldoorn zijn onze begeleiders enkele dagdelen per week aanwezig. Ze begeleiden hier een aantal activiteiten en staan voor je klaar met raad en daad bij alle vraagstukken waar je tegenaan loopt. De Groene Hoven is centraal gelegen in de wijk Kerschoten. In dit mooie, open en moderne gebouwen staat de deur altijd open en kun je deelnemen aan bijvoorbeeld de dagelijkse koffieochtend, de lunch of het eetcafé op dinsdag en donderdag. Orca in de Apeldoornse wijk Orden is een ontmoetingsplaats waar iedereen zich thuis voelt. We bieden hier dagelijks een mooi programma aan leuke activiteiten, zoals yoga, handwerken, een studiekring en gymnastiek. Je kunt hier ook terecht voor hulp met het invullen van formulieren of met vragen binnenlopen op het juridisch spreekuur.

Bekijk hier het locatieprofiel van De Groene Hoven voor meer informatie.

Bekijk hier het locatieprofiel van Orca voor meer informatie.

Ontmoet elkaar in Apeldoorn

Naast de Ontmoetingsplekken waar De Passerel actief is, kent Apeldoorn een groot aantal andere Ontmoetingsplekken. Zij zijn onderdeel van het initiatief Ontmoet Elkaar In Apeldoorn. Dit zijn plekken waar je als inwoner terecht kunt voor ontmoeting, advies of om deel te nemen aan een activiteit en dagbesteding. Wat de Ontmoetingsplekken kenmerkt? Iedereen is welkom! Of je de ruimte nu gebruikt met je biljartclubje, zangkoor of bloemschikgroep, zin hebt in een praatje en kop koffie of thee of een vraag hebt en niet weet wie je daar mee helpen kan. Op www.ontmoetelkaarinapeldoorn.nl vind je alle Ontmoetingsplekken, de actuele activiteitenagenda per locatie en veel andere informatie terug.