Goed om te weten

> Beluister 'Studio De Passerel' op Springcast
> Beluister 'Studio De Passerel' op Spotify

Op zoek naar bijzondere verhalen
"Wij werken elke dag met mensen en maken bijzondere verhalen mee," zegt Bart van Uitert, communicatieadviseur bij De Passerel. "Met deze podcastserie gaan we op zoek naar die verhalen. We spreken met medewerkers, cliënten, ouders en andere betrokkenen. Ze delen wat hen drijft en verbindt met De Passerel. Als luisteraar krijg je zo een uniek inkijkje in de wereld van de zorg."

Middenin de samenleving
De podcastserie weerspiegelt het streven van De Passerel om middenin de samenleving te staan. "Mensen met een beperking of andere zorgvraag horen volwaardig onderdeel van de maatschappij te zijn," aldus Van Uitert. "De podcast is een prachtige manier om hieraan bij te dragen. Je hoort uit eerste hand hoe het is om te leven met een beperking, hoe ouders omgaan met een gehandicapt kind en hoeveel voldoening medewerkers uit hun werk halen. Met de verhalen in Studio De Passerel hopen we veel mensen te inspireren. Wij zijn blij met de verhalen en trots op het resultaat, zonder de gasten was deze podcast er niet."

Acht boeiende afleveringen
De serie bestaat uit acht afleveringen van ongeveer 25 minuten. Vanaf 29 mei komt er elke twee weken op woensdag om 12:00 uur een nieuwe aflevering online via platforms zoals Spotify, Springcast en Apple Podcast. Natuurlijk zijn de afleveringen ook te beluisteren via de sociale mediakanalen en de website van De Passerel.

Aflevering 1: wie komen er aan het woord
Dion heeft, zoals hij het zelf beschrijft, het ‘alles-in-één’-pakket. Met een flinke dosis energie vertelt hij open en eerlijk hoe het is om te leven met een beperking én volwaardig mee te doen in de samenleving. Bij elektronicazaak RTV Stegeman in Apeldoorn heeft hij inmiddels fijn werk gevonden. Mede-eigenaar en werkbegeleider Jord legt uit waarom hij het belangrijk vindt om Dion een baan te bieden en wat daarbij komt kijken.

Gastheren van Studio De Passerel
Roderic Rosenkamp is de host van de podcast. Hij is al jaren als freelance tekstschrijver betrokken bij De Passerel en kent de organisatie door en door. Samen met Bart van Uitert, die co-host is, gaat hij dit avontuur aan. "Het is een prachtige manier om verhalen te delen en oude bekenden weer tegen te komen," zegt Rosenkamp.

Hosts 'Studio De Passerel' Bart van Uitert en Roderic Rosenkamp


> Beluister 'Studio De Passerel' op Springcast 
> Beluister 'Studio De Passerel' op Spotify