Goed om te weten

In De Kruidentuin, Lenteklokje 3, 7392 AJ in Twello verwelkomden onze cliënten de deelnemers. Op deze locatie waar zij werken in de kwekerij, de kaarsenmakerij of de winkel verzorgden zij ook een rondleiding. Ook kregen we smaakvolle hapjes, soep en broodjes uit eigen keuken.

Aan de hand van onderstaande thema’s en dilemma’s gingen we samen in gesprek. 

1. Zorgvraag kind en jongere

We zien een toename van de zorgvragen aan onze jeugdtak. Hoe komt dit en wat zegt dit over onze samenleving? Stellen we bijvoorbeeld teveel eisen aan kinderen of gaan kinderen te snel naar speciale voorzieningen?

2. Inclusie

In onze complexe en snelle samenleving wordt inclusie voor mensen met een beperking steeds ingewikkelder. Wat helpt nu echt en doen wij zelf wel de juiste dingen, o.a. met onze aparte scholen en horeca? 

3. Vreemde eend in de wijk

We doen in de zorgverlening steeds meer een beroep op het netwerk van de cliënt, de wijk en de sociale omgeving. Maar onze cliënten blijven vaak een vreemde eend in de wijk. Wat kunnen we hieraan doen?

We sloten af met het benoemen van de hoofdlijnen en dit verfijnen naar adviezen. Die waren eenduidig: hoe kunnen wij als organisaties, klein en groot, nog meer samenwerken?

Bekijk hier ook de video die we maakten om verhalen uit het dagelijks leven te verbinden aan de thema's en dilemma's: