Goed om te weten

Wat kun je zoal lezen.

Een nieuwe start bij De Passerel
Ontmoet Daan, een bijzondere medewerker bij de fietsenmaker. Werken betekent voor hem meer dan alleen een baan; het biedt hem ritme, regelmaat en vooral rust. Samen met zijn begeleider Marleen deelt hij hoe de rustige omgeving van de fietsenzaak in Oene een wereld van verschil maakt in zijn dagelijks leven.

Implementatie van DVIE bij De Passerel
Sinds 2022 gebruikt De Passerel 'Dit Vind Ik Ervan!' (DVIE) voor cliëntgestuurde gesprekken, waarbij begeleiders zonder oordeel luisteren. Leonie Niezink en Chantal Klappe trainen collega's in deze empathische aanpak, die afwijkt van standaard zorgplangesprekken.

Visietraject gedragskundige
Het team van gedragskundigen maakte een visieplan dat duidelijkheid biedt over hun rollen en de zorg verbetert. Dit plan benadrukt specialisatie binnen het team en bevordert een nauwere samenwerking met persoonlijke begeleiders. Regelmatige overleggen en het gebruik van methodische cycli hebben geleid tot meer gestructureerde en doelgerichte zorg. Dit jaar zal het plan verder worden geactualiseerd om nieuwe uitdagingen aan te pakken.

De kracht van vrijwilligers
Ontdek hoe Inge van Welbergen, coördinator vrijwilligers, het verschil maakt. Met een nieuw actieplan voor 2023 richt Inge zich op het werven en behouden van vrijwilligers om onze cliënten optimale ondersteuning te bieden, vooral in hun vrijetijdsbesteding.

Strategische Ontwikkelingen en Plannen voor de Toekomst
We zijn het jaar 2023 vol enthousiasme begonnen met het opstellen van een vernieuwde strategie voor De Passerel. Ondanks het vertrek van onze vorige bestuurder en het tijdelijk on-hold zetten van de strategieontwikkeling, zijn we trots op wat we bereikt hebben. Met de komst van onze nieuwe bestuurder, Rob de Breij, medio 2024, kijken we ernaar uit om deze plannen voort te zetten en verder te ontwikkelen.

Zorgkwaliteit
In het afgelopen jaar hebben we vooruitgang geboekt, vooral op het gebied van de kwaliteit van zorg. We hebben stappen gezet in de ontwikkeling van onze 'kanslijnen', in de professionalisering van ons team, en in de implementatie van nieuwe methodieken.

Bezoek en lees
Dit zijn slechts enkele verhalen uit ons webazine die laten zien hoe wij bij De Passerel continu werken aan verbetering en kwaliteit van zorg. Neem even de tijd om "Het Verhaal van 2023" te lezen en deel in de trots op alles wat we samen hebben bereikt.

Bezoek https://hetverhaal.de-passerel.nl