Goed om te weten


Via de applicatie carenzorgt.nl kan de eerste contactpersoon meelezen in het zorgplan, de planning van de zorg bekijken of een bericht achterlaten voor de persoonlijk begeleider. Ook is het mogelijk een familielid uit te nodigen om mee te lezen. Bijvoorbeeld als ouders gescheiden zijn. Met CarenZorgt houden begeleiders en ouders intensief contact over de zorg en het welzijn van hun kind.

Betrokken met CarenZorgt

Eén van de gebruikers van CarenZorgt is Daniëlle. Haar dochter Suze woont in woonvorm EIGEN. “Via CarenZorgt lees ik, naast ons eigen contact, digitaal hoe het de dagen dat ik Suze niet zie met haar gaat”, vertelt Daniëlle. “Had ze een fijne dag of was ze misschien verdrietig? Dat willen we als ouders graag weten. Ook informatie over haar bloeddruk, bloedsuiker, ontlasting en gewicht staat erin. De rapportages zijn belangrijk als we overleg hebben met artsen of andere zorgverleners.” Daniëlle is tevreden over het gebruik van CarenZorgt. Al zijn er ook verbeterpunten die ze met de begeleiders van EIGEN bespreekt.

“Wat ik zo handig vind aan CarenZorgt, is dat ik zelf kan bepalen wanneer ik inlog en de rapportages bekijk”, aldus Daniëlle. “Ik plan in de agenda wanneer ik op bezoek kom of Suze opgehaald wordt. Ook de doelen uit het zorgplan zijn gekoppeld aan CarenZorgt. Door in te loggen zie ik op mijn telefoon of en hoe het Suze bijvoorbeeld lukt om meer zelfredzaam te zijn. Omgekeerd kan ik ook een bericht maken. Als Suze bij mij is, kan ik melden dat ze een paracetamol heeft gekregen. Of dat we iets leuks hebben gedaan samen. Caren Zorgt is een fijne manier om het zorgplan van mijn dochter in te zien en contact te houden met haar begeleiders.”