Goed om te weten

De vakantieweek is voor veel van de cliënten van onze woonlocatie Keizershof in Oene best spannend. Weg uit de vertrouwde omgeving en weg uit de dagelijkse, vertrouwde structuur. Een mooie ervaring. Hoe is het om even niét in Oene te zijn?

Op naar Drenthe!

Dit jaar was de bestemming een vakantiepark in Drenthe. Zo konden we veel activiteiten organiseren op het park. Handig voor de ouder wordende cliënt en met genoeg uitdaging voor de jongere garde. Er werd gevist in de grote vijver voor ons huis. We hebben gewandeld in het mooie park. We hebben gezwommen. En ook bowlen stond op het programma.

Onderdeel van de samenleving

Donderdagavond sloten we de week af in een pannenkoekenrestaurant. Wij waren in dat restaurant behoorlijk zichtbaar. Je zag vragende blikken richting onze tafel. Nadat wij waren uitgegeten en de vakantiegroep weer naar huis wilde vertrekken, sprak een man één van onze medewerkers aan. ‘Goh, dat zag er echt heel gezellig uit. Waar komen jullie vandaan?’ We hebben verteld over De Passerel. Over Oene en moesten denken aan onze kernwaardes. Midden in de wijk. Inclusie. Onderdeel zijn van de samenleving. Dat zijn wij al in Oene. Met onze locatie midden in het dorp. Maar voor nu waren wij dat ook in Drenthe!

Herinneringen

En eenmaal thuis? Worden er door onze bewoners vakantieboekjes gemaakt. Wordt er nagelachen over de valpartij in het water van een cliënt die een bal uit het water wilde halen. Bespreken we de nachtelijke snurkgeluiden. Hebben we het over de gekochte souvenirtjes. Over het vissen in de vijver. En proosten we op de herinneringen die altijd zullen blijven bestaan!