Goed om te weten

Historie
In de jaren '70 en '80 openden onze rechtsvoorgangers regionaal dagcentra, een woonvoorziening en het kindercentrum de Doggersbank. In de jaren '90 zetten we de stap naar werkactiviteiten, waarbij cliënten een eigen werkplek in de samenleving kregen. De Kruidentuin in Twello en De Boerderij in Oene waren slechts enkele voorbeelden van initiatieven waarbij cliënten actief deelnamen aan het dagelijkse werk. Sinds de start in 1999 zijn nieuwe locaties geopend voor wonen, werken en dagbesteding. Sommige locaties zijn uitgebreid of verhuisd. De ondersteuning voor kinderen is aanzienlijk toegenomen en we bieden ambulante begeleiding naast de ondersteuning op onze locaties.

Aandacht is ons werk
Al 25 jaar begeleiden we bij De Passerel mensen van uiteenlopende leeftijden en met verschillende behoeften. Voor mensen met een licht verstandelijke beperking tot mensen met een ernstig meervoudige beperking. Voor kinderen en jongeren, voor (jong) volwassenen en voor de ouder wordende cliënt. Meer groepsgericht of juist zo zelfstandig mogelijk. Bij De Passerel hoort iedereen erbij en geloven we dat er altijd een mogelijkheid tot ontwikkeling is.

Wij zijn actief binnen de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. Dagelijks begeleiden we met 600 medewerkers 1.000 cliënten. We werken nauw samen met hun familie en zijn dankbaar voor alle waardevolle vrijwilligers.

Het komende jaar zullen wij op verschillende manieren aandacht besteden aan het jubileum. Bezoek regelmatig onze website en volg ons op sociale media.