Samen in een vertrouwde omgeving

Van Limburg Stirumstraat

Van Limburg Stirumstraat Informatie voor verwanten/verwijzers

Van Limburg Stirumstraat 28
7391 VT Twello

Terug Terug

Welkom aan de Van Limburg Stirumstraat! Je vindt deze woonlocatie van De Passerel aan de gelijknamige straat in Twello. Onze woning is gelegen in een rustige woonwijk met veel groen. Binnen een paar minuten lopen of fietsen ben je in het centrum van Twello. We wonen hier met 18 bewoners zo zelfstandig mogelijk. En we trekken ook veel samen op. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig op deze locatie.

Je eigen leven midden in Twello

Ons gebouw is in 2021 ingrijpend verbouwd en uitgebreid. Binnen ziet alles er fris en modern uit. Alle bewoners hebben een eigen studio. Elke studio heeft een keukenblok en een badkamer met toilet. In de tuin staan er twee, op de begane grond zijn er zeven en op de eerste verdieping zijn negen studio’s. Van Limburg Stirumstraat heeft geen lift.

Op de begane grond hebben we een grote woonkeuken en een heel gezellige huiskamer. We kijken er tv, doen een spel of zitten gezellig te praten. In de woonkeuken eten we vaak samen. Als je het leuk vindt om samen te koken, dan kan dat hier ook. Een ander vindt het juist fijn om even rustig te eten in zijn eigen studio. Ook dat kan en mag op de Van Limburg Stirumstraat. We zijn erg blij met onze gemeenschappelijke tuin met een groot terras. We brengen daar veel tijd door en iedereen die het leuk vindt kan meehelpen om de tuin nog mooier te maken.

Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Bewoners en begeleiders regelen veel dingen samen op deze locatie. Zoals het koken en samen eten, werken in de tuin en het netjes en schoonhouden van de ruimtes. We zorgen dat er elke dag een duidelijke structuur is, waar alle bewoners zich prettig bij voelen. Overdag gaan de bewoners naar hun werk of dagbesteding of volgen een opleiding. De één met de taxi, de ander zelf op de fiets. Daarna is er tijd voor hobby’s, ontspanning of het maken van een uitje. Het zelf onderhouden van de studio, het doen van de was, boodschappen en klusjes in en rondom de woning horen er natuurlijk bij.

Fijne afwisseling tussen levendigheid en rust

Aan de Van Limburg Stirumstraat wonen we met 18 bewoners. In de woonkeuken en huiskamer is het vaak een levendige boel. Hier kun je elkaar treffen voor een praatje of gezellig samenzijn. Heb je behoefte aan een rustmomentje? Dan heb je natuurlijk altijd je eigen studio om te ontspannen, uit te rusten of rustig bezig te zijn met een hobby. Familie en vrienden van bewoners komen regelmatig op bezoek. Dat kan in de eigen studio of in de gemeenschappelijke huiskamer.

We voelen ons echt onderdeel van de wijk en het dorp. Er is goed en regelmatig contact met onze buren. We kennen elkaar soms al jaren. Het is maar een paar minuten lopen naar het centrum van Twello. Daar zijn leuke winkels en gezellige cafeetjes. Er zijn ook allerlei clubs en sportverenigingen op loop- en fietsafstand. Naast de activiteiten op de locatie zelf, is er dus van alles te doen rondom Van Limburg Stirum.

De bewoners van deze locatie zijn heel verschillend. De begeleiders zijn er om iedereen de goede ondersteuning en begeleiding te geven. Zodat je zo veel mogelijk zelf kunt. Of kunt blijven doen, zeker als je ouder wordt. De begeleiders zorgen ook voor een fijne, veilige woonsfeer. Er is 24 uur per dag iemand op locatie aanwezig. Zit je ergens mee? Zijn er problemen? Of is er iets aan de hand? Dan kun je daar dag en nacht voor aankloppen.