Samen in een vertrouwde omgeving

Sint Maartensweg

Sint Maartensweg Informatie voor verwanten/verwijzers

Sint Maartensweg 2
8161 HS Epe

Collega gezocht!

Voor Woonvorm Sint Maartensweg/Brinklaan in Epe zijn wij op zoek naar een persoonlijk begeleider die ons team ook als teamcoördinator komt versterken. Ben jij op korte termijn op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Solliciteer hier!

Terug Terug

Je bent welkom op de Sint Maartensweg! Op loopafstand van het centrum van Epe staat onze mooie woonlocatie Sint Maartensweg. In dit fijne gebouw wonen twaalf bewoners. De tuin van deze locatie is verbonden aan onze locatie Brinklaan.

Benieuwd naar deze locatie? Lees gauw verder. We vertellen je er graag van alles over.

Over de Sint Maartensweg

In de Sint Maartensweg bevinden zich twaalf appartementen. Die zijn verdeeld over drie verdiepingen. In het gebouw zit een trap en een lift voor degene die minder mobiel zijn, een rolstoel gebruiken of een visuele beperking hebben. Het gebouw is van binnen licht en open. Alle appartementen liggen aan een open gang. Vanaf de gang kijk je op een centrale hal met een grote woontafel. Elk appartement bestaat uit een woonkamer met een keukenblokje (zonder kookplaat), slaapkamer en badkamer met douche en toilet. De appartementen zijn ruim en licht.

Beneden is de gezellige gezamenlijke woonkamer met open keuken. In de woonkamer staan fijne banken, luie stoelen, een televisie en een grote eettafel. Daar wordt gezamenlijk gegeten. Ook kletsen we hier, kijken we televisie of spelen we spelletjes. In het weekend koken we samen met een begeleider. Doordeweeks hebben we iemand die voor ons kookt. De was kan voor je gedaan worden. Sommige bewoners ontbijten en lunchen af en toe in hun eigen appartement.

De tuin van Sint Maartensweg ligt aan de tuin van de Brinklaan. Dat is gezellig! We lopen makkelijk bij elkaar binnen en doen ook regelmatig dingen samen. Zo lopen we bijvoorbeeld de Avondvierdaagse samen. Gaan in het weekend soms samen een uitje maken. Maar ook als er een leuke activiteit in één van beide huizen is, schuiven we weleens bij elkaar aan.

Bij Sint Maartensweg gaan we uit van wat je kan

Overdag gaan de bewoners naar hun werk of dagbesteding bij De Passerel of bij lokale bedrijven. Daarna is er ruimte voor de eigen vrije tijdsbesteding. Sommigen doen aan sport, anderen zingen bij een koor of hebben zich aangesloten bij andere verenigingen of clubs. Maar er wordt ook het een en ander van je verwacht.

Samen wonen we in een groot gebouw waar iedereen zijn of haar steentje bijdraagt. Op de muur in de keuken hangt een groot planbord waarop je kan zien wat jouw huishoudelijke taken zijn. Uitgangspunt daarbij is dat wat je kan. Bij De Passerel geloven we dat er altijd ruimte is voor ontwikkeling. We stimuleren en coachen bewoners in het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Jouw persoonlijk begeleider maakt hier samen met jou en je ouders/verwanten duidelijke afspraken over. Bij woonlocatie Sint Maartensweg is dag en nacht een woonbegeleider aanwezig.