Samen in een vertrouwde omgeving

Steunpunt Ouder & Kind Marconistraat

Steunpunt Ouder & Kind Marconistraat Informatie voor verwanten/verwijzers

Marconistraat 297
7316 PB Apeldoorn

Terug Terug

Welkom bij Steunpunt Ouder & Kind Marconistraat! Wij zijn een woonlocatie voor ouders en hun kinderen. We zijn gevestigd in de wijk Kerschoten in Apeldoorn. Je vindt hier veel voorzieningen. Je woont hier grotendeels zelfstandig en krijgt begeleiding passend bij jouw behoefte en die van je kinderen. Bij Steunpunt Ouder & Kind aan de Marconistraat is 24 uur per dag een begeleider aanwezig.

Deze woonlocatie bevindt zich in een modern appartementencomplex. Tien appartementen zijn beschikbaar voor ouders en hun kinderen. Eén appartement is ingericht als steunpunt. Je kunt hier dag en nacht aankloppen als je vragen of zorgen hebt, ergens hulp bij nodig hebt of even wilt praten. De deur staat  voor je open.

Je staat er niet alleen voor

Je komt hier wonen, omdat je graag samen met je kind(eren) je eigen leven wilt leiden. Daar komt veel bij kijken. Bij Steunpunt Ouder & Kind aan de Marconistraat helpen we je graag op weg. Er wonen hier koppels en alleenstaande vaders en moeders met hun nog jonge kind(eren). De begeleiding die je krijgt is gericht om jou de vaardigheden bij te brengen om een goede ouder te zijn. Vaak begint dit door goed voor jezelf te zorgen en (weer) goed in je vel te zitten.

Je woont aan de Marconistraat grotendeels zelfstandig in je eigen appartement. Je zorgt voor jezelf, je kind en jullie huishouden. Je voedt je kind(eren) op en draagt zorg voor een veilig en liefdevol thuis. Dat is best veel. Zeker als je er alleen voor staat. Maar dat sta je aan de Marconistraat gelukkig niet. De begeleiders staan naast je en helpen je met die dingen die je lastig vindt of wilt leren. Denk aan zaken als opvoeden, het vinden van werk of opleiding, dagelijkse verzorging, koken, schoonmaken, geldzaken en een prettig contact met vrienden en familie. Kortom, alles wat jij nodig hebt om je sterk te voelen.

In en rondom het Steunpunt Ouder & Kind vind je veel voorzieningen. Denk aan het winkelcentrum, huisarts en apotheek, kinderopvang, peuterspeelzaal en basisschool. Naast het Steunpunt kun je op doordeweekse dagen ook terecht bij Ontmoetingsplek De Groene Hoven. De wijk is prettig, ruim opgezet en groen. Je kunt hier lekker wandelen, fietsen en er zijn veel speelplekken voor kinderen. Bewoners kunnen onderling steun aan elkaar hebben. Vanuit de rust en veiligheid van de Marconistraat bieden we jou graag alle handvatten om je eigen leven te leiden.

Kom in je kracht aan de Marconistraat

Er wordt veel van jou als ouder gevraagd. Je staat letterlijk en figuurlijk aan de wieg van een nieuw leven. En niet zo maar een nieuw leven. Nee, het leven van je eigen kind. Die gun je een warme, veilige en liefdevolle start op weg naar een gezond en gelukkig leven. Het is lang niet altijd makkelijk om dat te bereiken. Maar aan de Marconistraat gaan we tot het uiterste om je daarmee te helpen.

De begeleiding is 24 uur per dag op deze locatie aanwezig. Logisch, want ouder voor je kind(eren) ben je ook 24 uur per dag. We ondersteunen je op alle gebieden die je lastig vindt. Ons doel is dat jij de vaardigheden leert om een goede ouder te zijn voor je kind. Zodat jij verder groeit en je ontwikkelt om de volgende stap te zetten: het zo zelfstandig mogelijk met je eigen gezin je leven leiden. Naast de woningen aan de Marconistraat begeleiden we ook ouders die wonen in een van onze appartementen aan de Archimedesstraat. Daar woon je zelfstandig en krijg je begeleiding aan huis, er bevindt zich daar geen steunpunt of 24/7 begeleiding.