Samen in een vertrouwde omgeving

Keizershof

Keizershof Informatie voor verwanten/verwijzers

Houtweg 12
8167 PL Oene

Terug Terug

Welkom bij Keizershof! Deze plek staat voor wonen in een vertrouwde omgeving. Hier ben en blijf je onderdeel van het dorp Oene. Dat is voor veel van onze bewoners de reden om voor deze plek te kiezen. 

Het is een bijzondere woonlocatie, want naast de bewoners van De Passerel wonen er ook andere mensen via WZU. Aan de overkant van het hoofdgebouw zijn vier zelfstandige appartementen. Daar wonen vier mensen, die een beroep kunnen doen op het team van de Keizershof.

Je eigen appartement

In totaal zijn er 25 appartementen in het gebouw. In achttien daarvan wonen bewoners van De Passerel. Bij Keizershof woon je in je eigen appartement met een woonkamer met keukenblok, slaapkamer en badkamer. Je woont zelfstandig en staat op eigen benen. Uiteraard binnen je eigen mogelijkheden. Jouw eigen appartement houd je bijvoorbeeld zoveel mogelijk zelf schoon. Je ruimt op en doet je eigen was. En lukt het even niet, dan is er natuurlijk altijd ondersteuning. Onze woonbegeleiders zijn 24 uur per dag aanwezig in Keizershof.

Wonen met verschillende mensen in één gebouw betekent respectvol met elkaar omgaan. Iedereen kijkt op zijn of haar eigen manier naar dingen, iedereen heeft een eigen mening. We vinden het belangrijk dat daar ruimte voor is. Dat de Keizershof voor iedereen een veilige omgeving is waar iedereen zichzelf kan zijn. Uitgangspunt is dat je doet wat je kan. Van daaruit kijken we, samen met je ouders en verwanten, welke nieuwe dingen je graag wilt leren. We ondersteunen je stap voor stap. Net zo lang als nodig is.

Keizershof: lokaal op eigen benen

Dagelijkse structuur is een belangrijke voorwaarde om op eigen benen te staan. De bewoners gaan bijna allemaal naar hun werk of naar de dagbesteding. Dat doen ze bij De Passerel, maar ook bij lokale bedrijven. Aan het eind van een werkdag kletst iedereen uitgebreid met elkaar in één van de gemeenschappelijke ruimtes op de begane grond. Even je verhaal doen en tot rust komen. Dat doet goed. Op de begane grond van Keizershof is veel ruimte om elkaar te ontmoeten. Naast de keuken hebben we een grote ruimte met tafels, stoelen, banken en een televisie. Beneden is ook de ‘Tuinkamer’. Hier trekken bewoners zich af en toe terug, spelen een spelletje en er worden verjaardagen gevierd. Buiten is ons eigen besloten terras met houten banken.

Op de begane grond zit de keuken waar op weekdagen een lekkere maaltijd voor je wordt gekookt. Wil je een handje helpen? Dat mag altijd! In het weekend koken we zelf. Sommigen doen dat alleen, anderen met hulp van de begeleiders. Zo word je langzaam steeds zelfstandiger. Eten doen we in principe samen. Bij het ontbijt, de lunch of het avondeten kletsen we gezellig bij. Behoefte aan meer rust? Dan eet je in je eigen appartement.

In de vrije tijd sporten we of beoefenen we een hobby bij lokale clubs en verenigingen. Ook sluiten we aan bij activiteiten in Oene. Denk aan de Kerstmarkt, het Oener Koefeest, het Oranjefeest, Op pad in Oene of de vieringen van 5 mei. Bij Kulthurhus Oene kun je boeken lenen en meedoen met activiteiten die daar worden aangeboden. Ook worden er regelmatig activiteiten in één van de ruimtes beneden georganiseerd.

Vrienden van de Keizershof

De Passerel doet het graag samen. We zijn dan ook erg blij met de 'Vrienden van de Keizershof'. Deze stichting bestaat uit een groep enthousiaste en betrokken mensen, die een helpende hand of financiële ondersteuning voor iets extra's biedt. Zo kregen we al eens een parasol, een duo-fiets en fietsten zij, tijdens het evenement Epe voor Epe, 2.000 euro bijeen voor een nieuwe tuinset voor de bewoners van Keizershof. Meer informatie over de stichting vind je op hun website (www.stichtingkeizershofoene.nl).