Samen in een vertrouwde omgeving

Het Matenveld

Het Matenveld Informatie voor verwanten/verwijzers

Rakkersveld 313
7327 GE Apeldoorn

Terug Terug

Van harte welkom bij dagcentrum Het Matenveld van De Passerel! Op deze locatie bieden we dagbesteding aan. Het Matenveld staat voor welbevinden en levensgeluk. We maken daarvoor dagelijks gebruik van activiteiten en de expertise van een ervaren team. Activiteiten zijn altijd een middel om persoonlijke doelen te behalen. Vanuit veiligheid, vertrouwen en zekerheid wordt iedere cliënt op maat bediend. Met elkaar doorlopen we verschillende levensfase en zijn daardoor altijd in beweging. De begeleiding is de verbindende schakel in dit geheel.

Samen werken aan welbevinden en levensvreugde

Bij Het Matenveld ontvangen we elke dag zo’n zestig cliënten. In vier groepen volgen zij een eigen dagprogramma. De groepen zijn zorgvuldig samengesteld op basis van de interesses, behoeften en wensen van de cliënten. De activiteiten die we aanbieden zijn zeer divers. Van arbeidsmatig tot belevingsgericht, van beweging tot maatschappelijk. Ook kun je hier even ontspannen, een spel doen of met elkaar muziek maken. De vier muren van Het Matenveld bieden veiligheid en afbakening. Maar we zijn ook zichtbaar en aanwezig in de buurt. We hebben goed contact met onze buren, doen mee met het project Apeldoorn Rein, halen een boodschap in de wijk en zetten ons vrijwillig in voor evenementen als de Paarden Vierdaagse in Epe. De activiteiten zijn altijd een middel om te werken aan ieders persoonlijke doelen.

Met cliënten en hun ouders, familie en verwanten stellen we de doelen waaraan gewerkt wordt vast. Ons uitgangspunt is dat we voor iedereen die hier komt een passend programma kunnen bieden om die doelen te bereiken. Elke groep van 15 cliënten wordt door de dag begeleidt door twee vaste begeleiders. We zijn trots op het hechte team op deze locatie. Ouders en verwanten kunnen de vorderingen volgen via ONS en periodiek evalueren we met elkaar de resultaten en bepalen nieuwe doelen. Op een aantal vaste momenten per jaar worden familie en vrienden uitgenodigd om een kijkje te nemen op onze locatie.

Voor de jongere cliënten is Het Matenveld een instroomlocatie vanuit school. Bij ons worden ze voorbereid om door te stromen naar andere vormen van dagbesteding of werk. Voor andere cliënten is Het Matenveld voor vele jaren een passende plek. Daarnaast weten steeds meer oudere cliënten Het Matenveld te vinden voor één of enkele dagen per week naast een andere vorm van dagbesteding. Dankzij de vele faciliteiten in het gebouw en het ervaren en bevlogen team aan begeleiders kunnen we in elke situatie van betekenis zijn.

Werk van welbevinden en levensvreugde

Zichtbaar samen sterk. Dat is het motto van Het Matenveld. Op het Matenveld word je gezien en gehoord. Je wordt ondersteund en in de nabijheid van de dag creëren we levensvreugde. Bij Het Matenveld geven we je graag bagage mee om sterk(er) in het leven te staan.

Wil jij weten wat we voor jou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een rondleiding en kennismaking. We zien je graag tegemoet!