Samen in een vertrouwde omgeving

Het Los Huus

Het Los Huus Informatie voor verwanten/verwijzers

Wildforstlaan 3
8162 ER Epe

Terug Terug

In het centrum van Epe vind je een gebouw met een bijzondere geschiedenis. Het is Het Los Huus, de plek waar De Passerel ooit begon. Bij Het Los Huus kun je van alles doen. 

Van inpakwerk tot schilderen, van bewegen tot muziek maken. Alles doe je op een manier die bij jou past. We vertellen je graag meer. Welkom bij Het Los Huus!

Structuur in de dag

Het Los Huus is een plek waar we structuur aanbrengen in de dag en samen met jou kijken welke werkzaamheden je die dag gaat doen. We vinden het belangrijk dat je bij ons mag zijn wie je bent. Samen met jou kijken we goed naar wat bij jou past. Wat kun je al? Wat zou je graag willen ontwikkelen? Wat vind je leuk om te doen? Wij geloven dat iedereen zich kan ontwikkelen. Daarom kijken we samen met jou naar wat jij wil leren. Bij Het Los Huus kan er namelijk heel veel.

Een dag bij ons

Elke dag bieden we een programma aan met allerlei activiteiten. Zo kun je heel verschillend werk bij ons doen. Denk aan sorteren, inpakken, uitpakwerk of folders vouwen. Ook is er volop ruimte om creatief bezig te zijn. Er wordt bij Het Los Huus volop getekend en geschilderd. We maken dingen van klei en doen aan handwerken. Kom maar eens een kijkje nemen in ons gebouw. Aan de muren hangen veel kunstwerken. Als je graag iets wilt leren, kan dat ook. Je kunt op de computer, puzzelen, lezen of een spel doen. Ben je muzikaal? Wat dacht je van zingen, muziek maken of muziek luisteren. 

Beweeg jij graag? In het gebouw van Het Los Huus hebben we een eigen gymzaal. Heel fijn, want daar kunnen we samen bewegen. Ook hebben we een elektrische duo-fiets. Daarmee fietsen we regelmatig een rondje door Epe, samen met een begeleider of vrijwilliger. Moe van al die activiteiten? Bij Het Los Huus kun je ook rustige activiteiten doen. Zoals een film kijken, een boekje lezen, muziek luisteren of een stukje wandelen. En wat dacht je van een beautymiddag. Daar word je vast ontspannen van. Toch?

Het Los Huus als Buurtpunt

In de gemeente Epe zijn verschillende Buurtpunten. Dat zijn locaties waar je mensen kunt ontmoeten en activiteiten kunt ondernemen, zonder dat je dat via het Wmo-loket van de gemeente hoeft te regelen. Ook Het Los Huus is een Buurtpunt in de gemeente Epe. Vind je het leuk om samen met anderen activiteiten te ondernemen? Dan is Het Los Huus een fijne, veilige plek om (een deel van) je dag te besteden.

Loop gerust eens binnen om een kijkje te nemen of bel ons voor een afspraak. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden binnen Het Los Huus.