Samen in een vertrouwde omgeving

Het Kristal

Het Kristal Informatie voor verwanten/verwijzers

Distelvlinderlaan 220
7323 XB Apeldoorn

Terug Terug

Welkom bij Het Kristal! Deze woonvorm van De Passerel vind je in Apeldoorn-Noord. In het moderne gebouw zijn ook sportvoorzieningen, huisartsen, scholen, woningen en een supermarkt gevestigd. Op onze locatie is 24 uur per dag minimaal één begeleider aanwezig. Wat zo fijn aan wonen bij Het Kristal is? Alles is dicht in de buurt en gewoon goed geregeld. Of je nu meer zelfstandig kunt wonen of wat extra hulp nodig hebt.

Gelukkig ouder worden bij Het Kristal

Er wonen 18 ouder wordende cliënten binnen Het Kristal. Iedereen heeft een eigen studio met badkamer en toilet. Zes studio’s hebben een eigen grotere keuken. Helemaal geschikt voor bewoners die zelf graag kunnen en willen koken.

Ieder heeft een eigen plek, maar we leven hier echt samen met elkaar. Daarvoor zijn er drie gezellige huiskamers. Daar drinken we koffie en eten we samen. Je kunt er ook een spelletje doen, tv kijken, lezen, een puzzel maken of kletsen er met elkaar. Ook is er één centrale ruimte. Daar organiseren we allerlei activiteiten voor grotere groepen: zingen, dansen, bewegen, knutselen of muziek maken. Overdag gaan de meeste bewoners naar de dagbesteding.

Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig bij Het Kristal. De begeleiders ondersteunen je in het zelfstandig zijn én blijven. De meeste bewoners hier zijn al wat ouder. Dan kan het voorkomen dat er iets anders wordt gevraagd aan ondersteuning. We stemmen de begeleiding dagelijks af op hetgeen er op dat moment nodig is. Bewoners en de begeleiders samen zorgen voor een fijne, veilige en gezellige sfeer. Een sfeer waar iedereen zichzelf mag zijn en rekening houdt met elkaar.

Wonen bij Het Kristal: alles bij de hand

Wat echt fijn aan Het Kristal is, is dat alles dichtbij is. Soms zelfs in hetzelfde gebouw en anders binnen een paar minuutjes lopen! Denk aan een supermarkt, de tandarts, de huisarts en fysiotherapeut. En een snackbar waar je een lekker ijsje kunt halen. De buurt is modern en ruim opgezet. Je kunt hier veilig een ommetje maken in het park en fietsen. En je bent zo in het groene buitengebied van Apeldoorn. Voor elk wat wils en bij de hand.

Prettig aan onze woonvorm is dat die gericht is op mensen die wat ouder zijn. Met de inrichting en de voorzieningen kun je hier gewoon blijven wonen. Ook als de dingen niet meer zo goed gaan als eerst, zoals koken, aankleden of wassen. De ruimtes zijn ingericht op gebruik van rollators en rolstoelen. Je kunt je driewieler hier ook veilig stallen. En er is een lift aanwezig in het gebouw. De begeleiders kennen de bewoners en hun familie goed. Zo weten we precies wat we aan elkaar hebben en van elkaar mogen verwachten. Bij Het Kristal voel je je echt thuis.