Samen in een vertrouwde omgeving

Geode Boven

Geode Boven Informatie voor verwanten/verwijzers

Rigolettostraat 43
7323 CV Apeldoorn

Terug Terug

Welkom bij Geode Boven! Je vindt ons in de wijk Zevenhuizen in Apeldoorn. In totaal wonen er 22 mensen bij Geode. Op de begane grond (Geode) wonen 12 jongeren met een ernstige meervoudige beperking. Op de bovenverdieping, vandaar de naam Geode Boven, zijn 10 appartementen voor volwassenen. Hier wonen we met ondersteuning van de begeleiders zo zelfstandig mogelijk.

Wonen bij Geode Boven

Je hebt bij Geode Boven een eigen appartement. Elk appartement heeft een woon/slaapkamer, een eigen keukenblok, een badkamer en wc. Je kunt het appartement helemaal naar je eigen smaak inrichten. Goed om te weten: we hebben een lift en ons gebouw is rolstoeltoegankelijk.

Je woont bij Geode Boven vooral op jezelf. Maar er is ook begeleiding aanwezig om je te ondersteunen in je zelfstandigheid. De begeleiders helpen je met allerlei zaken. Zoals met alles rondom het huishouden en verzorging. Het invullen van formulieren. Met geldzaken en het maken van afspraken. Of andere dingen die je zelf lastig vindt of nog niet kunt. De begeleiders ondersteunen je om het zelf te doen. Want wat je zelf kunt, doe je natuurlijk zelf.

Overdag gaan de meeste van ons naar het werk of dagbesteding. In de avonden, weekenden en op vrije dagen trekken we veel samen op. We zijn een hechte en warme groep. Aan het eind van de dag komen we samen in de centrale ruimte. Daar koken en eten we samen. Als er dingen spelen, thuis of op je werk, dan kun je altijd bij iemand terecht. Als er iets binnen de locatie speelt, dan praten we erover en lossen het samen op. Waar nodig springen de begeleiders bij.

We boffen erg met onze leuke buurt. Je kunt er fijn wandelen en fietsen. Winkelcentrum Anklaar is maar een paar minuten lopen verderop. Ook zijn er veel sportclubs en verenigingen in de buurt. Er is dus van alles te doen!

Op jezelf wonen en samenleven doe je bij Geode Boven

Zo veel mogelijk zelf doen en zo zelfstandig mogelijk leven. Dat is mogelijk bij Geode Boven. Met individuele begeleiding krijg je ondersteuning voor wat je nog niet zelf kunt of lastig vindt. En je kunt altijd terugvallen op het gezelschap van de andere bewoners als je niet zo’n fijne dag hebt. Kortom, bij Geode woon je op jezelf en leven we samen.

De begeleiders zijn er op doordeweekse dagen vanaf 7 uur ’s ochtends tot 21 uur in de avond. In het weekend is er tussen 9 uur ’s ochtends en 20 uur ’s avonds een begeleider. Bij onze benedenburen is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Je kunt altijd bij hen terecht als dat nodig is. Dat geeft een gerust gevoel!