Samen in een vertrouwde omgeving

Geode

Geode Informatie voor verwanten/verwijzers

Rigolettostraat 43
7323 CV Apeldoorn

Terug Terug

Welkom bij Geode! Je vindt deze woonlocatie van De Passerel in de wijk Zevenhuizen in Apeldoorn. In totaal wonen er 22 mensen op Geode. Op de bovenverdieping, Geode Boven, zijn 10 appartementen voor volwassenen. Op de begane grond wonen 12 jongeren met een ernstige meervoudige beperking.

Op de begane grond van Geode bieden we een veilige en prettige woonvoorziening voor twaalf bewoners met een ernstige verstandelijke beperking. In sommige gevallen in combinatie met een lichamelijke beperking. Daarbij vertonen ze moeilijk verstaanbaar gedrag door vormen van autisme of stoornissen in het zintuigelijk functioneren. De zorgbehoefte van onze bewoners is groot en soms complex. Maar juist daar kunnen we bij Geode voorzien met een functioneel gebouw in een prettige omgeving en met een deskundig en betrokken team begeleiders.

Begeleiding en een woning die bij jou past

De twaalf bewoners van Geode zijn verdeeld in twee groepen van zes personen. We kijken daarvoor goed naar de behoefte en de sociale en verbale mogelijkheden van de bewoner. De één voelt zich thuis bij de meer levendige groep (Geode A), de ander past beter bij de meer prikkelarme, rustige groep (Geode B). Iedere bewoner heeft zijn of haar eigen appartement. Er is veelvuldig en intensief contact met de ouders en verwanten van de bewoners. Geode is ontstaan als gemeenschappelijk initiatief van De Passerel en een groep ouders.

Vanwege de intensieve zorgbehoefte van de bewoners is 24 uur per dag begeleiding aanwezig op de locatie. De begeleiding is gericht op het lichamelijk en emotioneel welbevinden van de cliënt en de onderlinge verstandhouding binnen de groep. Binnen de mogelijkheden van elke bewoner stellen we doelen om vaardigheden te ontwikkelen of te behouden. Zelf doen wat je zelf kan, is ons motto. Daarnaast gaan de bewoners op doordeweekse dagen naar de dagbesteding.

Onze woonvoorziening staat in een prettige buurt. Er zijn veel voorzieningen in de nabijheid. We vinden het belangrijk om een zichtbaar en gewaardeerd onderdeel van onze samenleving te zijn. Daarom gaan we vaak met elkaar naar buiten om de buitenwereld te beleven. Van een ommetje en het doen van een boodschap tot onze weekenduitjes. We hebben veel contact met de buren om ons heen. Met activiteiten als zelf muziek maken, zingen, (rolstoel)dansen en voorlezen is er ook binnen vaak iets te doen. In de weekenden koken we samen en doordeweeks wordt er voor de bewoners gekookt.

Een warm thuis bij Geode

Op de benedenverdieping van Geode beschikken we over faciliteiten om bewoners optimaal te kunnen verzorgen en ondersteunen. Daarnaast zijn veel hulpmiddelen aanwezig zodat bewoners zelfstandig of met assistentie dagelijkse handelingen kunnen uitvoeren. Het gebouw beschikt over een lift en is rolstoeltoegankelijk. Geode is ingericht om iedereen een passende plek te kunnen bieden.

We zijn bijzonder blij met onze prachtige belevingstuin. Bewoners, begeleiders en gasten genieten met elkaar van deze bijzondere plek, waar je op zes punten iets kunt beleven. De tuin is rolstoeltoegankelijk en tot stand gekomen met hulp van Stichting Vrienden van Geode. De Stichting maakte ook een wellnessruimte mede mogelijk: een fijne en rustgevende plek voor de bewoners.

Geode is een warm thuis waar binnen de huisregels veel kan en mag. We werken hier elke dag aan een sfeer van geborgenheid, relationele warmte en continuïteit. Daarbij zoeken we evenwicht tussen rust en regelmaat enerzijds, plezier en prikkels anderzijds. We stellen met elkaar alles in het werk om iedere dag de moeite waard te maken.