Samen in een vertrouwde omgeving

De Vuursteen

De Vuursteen Informatie voor verwanten/verwijzers

Homerusstraat 3
7323 PW Apeldoorn

Terug Terug

Welkom bij De Vuursteen! Je vindt deze woonvorm van De Passerel aan de Homerusstraat in de wijk Zevenhuizen in Apeldoorn. In dit moderne gebouw zijn nog twee woonvormen van De Passerel. Binnen woonvorm De Vuursteen is het leven zo normaal mogelijk. De bewoners zijn jong volwassenen. Ze hebben hun werk, hobby’s en relaties. Bij De Vuursteen woon je grotendeels zelfstandig, maar is begeleiding altijd in de buurt.

Zelfstandig wonen, samen leven

De Vuursteen is in 2017 gestart en opgericht door een groep ouders en De Passerel samen. In totaal wonen hier tien jongere bewoners. Iedereen heeft een eigen appartement met een badkamer en keuken. Ons doel is om zo zelfstandig mogelijk te leven. Als het zelfstandig nog niet helemaal lukt, dan is er altijd een begeleider in de buurt die ons helpt. Omdat we het gebouw delen met twee andere woonvormen is hier altijd een begeleider aanwezig, ook ’s nachts.

Overdag gaan de meeste van ons naar hun werk of de dagbesteding. We hebben ons eigen leven, maar leven hier ook met elkaar. We hebben een gezellige, gemeenschappelijke ruimte om elkaar te ontmoeten, een spel te doen of gezellig te kletsen met iets lekkers. Elke avond kookt één van ons samen met een begeleider een maaltijd voor de groep. Maar je kunt ook zelf of met hulp van een begeleider koken in je appartement. Ook geven we hier regelmatig een feestje of gaan samen op een uitje. Als het lekker weer is, maken we gebruik van het dakterras.

We voelen ons erg thuis in onze buurt. Het is er dan ook mooi groen, veilig en rustig. Maar toch is er van alles te doen. Winkels en het zwembad zijn dichtbij. Tegenover De Vuursteen is een kinderboerderij. Er zijn goede wandelroutes en fietspaden. En natuurlijk hebben we ook veel contact met de bewoners van de andere groepen in het gebouw.

Zelfstandig wonen bij De Vuursteen in een warme groep

Bij De Vuursteen krijg je eigenlijk het beste van twee werelden. Want je woont zelfstandig in je eigen appartement. Dat mag je trouwens helemaal zelf inrichten. En je woont samen in een hechte groep. We kijken hier echt naar elkaar om.

De begeleiders helpen ons met de dingen die we nog niet zelf kunnen. Ze leren het ons, zodat we het daarna vaak zelf kunnen. Het kan ook fijn zijn om even met iemand te praten. Als je zorgen hebt of ergens over twijfelt. Dan kun je ook bij de begeleiders terecht.

Zelf zo veel mogelijk je eigen leven leiden in een huiselijke sfeer met een gezellige groep. Ouders en verwanten zijn vanaf het begin erg betrokken bij De Vuursteen. Wil je meer over onze woonvorm weten? Kijk dan eens op: www.vriendenvandevuursteen.nl..