Samen in een vertrouwde omgeving

De Ventwagen

De Ventwagen Informatie voor verwanten/verwijzers

Klimtuin 54
8162 ZT Epe

Vooraf iets bestellen?

Dat kan. Je kunt een mail sturen naar buurtwinkel@de-passerel.nl of bellen met (0578) 62 72 33.

Terug Terug

Ontmoetingsplek op wielen

Heb je hem al eens zien rijden? Ons mooie zwarte vrachtautootje? Met De Ventwagen staan we op verschillende plekken in de gemeente Epe. We verkopen daar ons vers gebakken brood en gebak uit De Buurtwinkel en andere lokale producten en ontmoeten mensen uit de wijken.

Wil je weten wat we doen? Lees snel verder. We vertellen je alles.

Het verhaal achter De Ventwagen

Het begon ergens aan het begin van het jaar 2020 We droomden van meer ontmoeting en het verkopen van onze verse en lokale producten in de dorpen en wijken van de gemeente Epe. Gelukkig waren er een aantal clubs uit Epe, die ons daarbij financieel wilden helpen. We kochten een oude verkoopwagen en gaven die de naam ‘De Ventwagen’. Na een periode van oefenen met de medewerkers op een lokale camping en in de buurten kreeg De Ventwagen een nieuw ‘jasje’ en gingen we écht aan de slag.

We staan nu op verschillende plekken in de gemeente Epe. Die plekken hebben we uitgekozen samen met Koppel-Swoe. We verkopen daar ons eigen brood, gebak en andere lokale producten, maar nog belangrijker vinden we het dat we buurtbewoners de kans bieden om elkaar te ontmoeten. Samen een kopje koffie of thee drinken en een gezellig praatje maken. Buurtbewoners vinden het gezellig en fijn dat we komen. Ook omdat sommige mensen zelf lastig boodschappen kunnen doen.

Aan het werk bij ons

Medewerkers van De Buurtwinkel draaien mee met De Ventwagen. Een (vrijwillig) chauffeur rijdt De Ventwagen naar de plek en houdt een oogje in het zeil. Maar verder regelen de medewerkers alles zelf.

’s Ochtends beginnen we met het inpakken van de wagen. Alle producten worden vers uit de winkel gehaald en ingeladen. Als we helemaal ingepakt zijn, dan rijden we naar onze eerste plek. Daar zetten we de wagen klaar en doen de klep omhoog. Al snel zijn de eerste buurtbewoners ter plaatse. We verkopen producten, kletsen, schenken kopjes koffie in en na driekwartier laden we weer in. Dan gaan we naar de volgende plek. Daar doen we weer precies hetzelfde. Als we daarna weer terug zijn bij De Buurtwinkel, pakken we de wagen weer uit en maken we alles schoon. Zo is De Ventwagen weer klaar voor een volgende dag!

Waar vind je ons?

Op dit moment staan we drie dagen per week op zes plekken in de gemeente Epe. We willen graag uitbreiden. Heb jij een goed idee voor een nieuwe staplek in de gemeente Epe? Bel of mail ons dan.

Wil je ons inzetten voor een bijeenkomst? Een feestje of een markt? Dat kan natuurlijk ook. We kunnen bijvoorbeeld onze wereldberoemde appeltaart met een kopje koffie of thee uitschenken. Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Bel ons op 0578-62 72 33.

Dinsdag: Epe

10.00-10.45 uur - Hoek Scheperstraat/ Kapelstraat

11.00-11.45 uur - Hoofdingang Klaarbeek

Woensdag: Vaassen

10.00-10.45 uur - Bij Triton, Jasmijnstraat 36

11.00-11.45 uur - Hoofdingang De Speulbrink

Donderdag: Epe

10.00-10.45 uur - Hoofdingang Boskamp

11.00-11.45 uur - Achterzijde Kuipersheem

Vrijdag: Oene en Epe

10.00-10.45 uur - Houtweg 3A in Oene (tegenover Ter Weele)

11.00-11.45 uur - Hoofdingang Het Slath