Samen in een vertrouwde omgeving

De Nieuwe Loine Wonen

De Nieuwe Loine Wonen Informatie voor verwanten/verwijzers

Holtweg 25
7384 BX Wilp

Terug Terug

Welkom bij De Nieuwe Loine! Je vindt deze fraaie locatie van De Passerel aan de rand van het dorp Wilp in de gemeente Voorst. De Nieuwe Loine is een zorgboerderij waar je dagbesteding krijgt en kunt wonen. Dat kan los van elkaar of worden gecombineerd. Op deze pagina vertellen we je graag meer over het wonen op deze unieke locatie.

Wonen en werken in 't groen

De Nieuwe Loine ligt middenin het groen in het buitengebied van het Gelderse dorpje Wilp. De bewoners hebben een eigen appartement. Elk appartement heeft een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en een badkamer. De appartementen zijn verdeeld over het hoofdgebouw en het bijgebouw. Er wordt dagelijks vers gekookt. Als je wilt kun je meehelpen met koken en samen eten. Maar je kunt er ook voor kiezen om in je eigen appartement te eten.

Veel bewoners van De Nieuwe Loine hebben ook dagbesteding op de zorgboerderij. Er is van alles te doen op en om de boerderij. De dieren moeten worden verzorgd en het terrein en de tuin worden onderhouden. Je kunt hout kloven en bewerken. Ook werken sommigen buiten het terrein en doen groenonderhoud in de omgeving. Binnen is een creatieve werkplaats waar je kunt tekenen en knutselen. We maken hier ook onze eigen jams, sappen en pasta’s van vruchten en noten. Die verkopen we onder de naam Stoere Streken. Meer over de dagbesteding op deze locatie lees je hier.

Er is veel te doen, te zien en te beleven op De Nieuwe Loine. In een tempo en op een manier die bij jou past. We bieden hier veel structuur, duidelijkheid en rust. De begeleiders helpen je met het zo zelfstandig mogelijk wonen en leven. Zelf doen wat je zelf kunt, is de insteek.

Onvoorwaardelijke ondersteuning

De bewoners van De Nieuwe Loine worden hier onvoorwaardelijk ondersteund. 24 uur per dag. We zijn er voor elkaar, ongeacht wat er gebeurt. We geven elkaar de ruimte en hebben begrip voor elkaar. Verschillen maken we bespreekbaar en met elkaar komen we tot goede afspraken waar iedereen zich prettig bij voelt.

Op De Nieuwe Loine woon je zelfstandig en doe je zelf wat je zelf kunt. Jezelf verzorgen, je appartement opgeruimd en schoon houden. De begeleiders staan hier echt naast je. Zodat jij je helemaal thuis voelt op deze prachtige plek.