Samen in een vertrouwde omgeving

De Maansteen

De Maansteen Informatie voor verwanten/verwijzers

Homerusstraat 3
7323 PW Apeldoorn

Terug Terug

Welkom bij De Maansteen! Deze woonlocatie van De Passerel vind je aan de Homerusstraat in de wijk Zevenhuizen. Naast onze woongroep zijn hier nog drie andere woongroepen gevestigd. Op De Maansteen heeft iedereen een eigen appartement. Je woont er zelfstandig en onze begeleiders zijn altijd dichtbij.

Bij De Maansteen mag je jezelf zijn

Binnen De Maansteen bieden wij een warm en veilig thuis aan zes (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking. Sommige bewoners zijn rolstoelgebonden. We werken nauw samen met ouders en verwanten. Zij kennen hun kind of familielid het allerbeste. Bij De Maansteen mag je jezelf zijn. Wij begeleiden je in je ontwikkeling tot zelfredzaamheid en de keuzes die daarbij horen.

Alle bewoners hebben een eigen appartement met een badkamer en een keukenblok. Daar slaap je, kun je uitrusten, iets drinken, tv kijken of muziek luisteren. Gewoon waar jij op dat moment zin in hebt. Met een tag, een soort sleutel, kun je het gebouw en je eigen appartement in. Er is een centrale woonkamer. Die wordt voor van alles gebruikt. We ontmoeten elkaar daar om bij te praten na een werkdag of samen televisie te kijken. We eten hier ook vaak met ons allen. Met elkaar denken we na over gezonde en lekkere maaltijden en we koken samen in de keuken die we delen met onze buren van De Zonnesteen. Je kunt in de centrale woonkamer ook een spel doen of elkaar ontmoeten.

Er zijn altijd begeleiders aanwezig op De Maansteen. Ook ’s avonds en ’s nachts. De begeleiders kunnen ons met van alles helpen. Veel dingen kunnen we zelf. Maar met andere dingen is het fijn dat ze ons kunnen helpen. Door het voor ons te doen, door het samen met ons te doen of door ons te leren hoe het gaat.

Jezelf zijn midden in de wijk bij De Maansteen

We wonen fijn in de wijk. Er is van alles te doen rondom onze woning. Er zijn veel veilige wandelpaden en fietspaden. Winkels en sportgelegenheden zijn dichtbij. We hebben hele aardige buren. En tegenover De Maansteen is een kinderboerderij met veel dieren. We gaan graag op pad in de wijk. In onze woning ontvangen we graag bezoek.

Bij De Maansteen wonen veel verschillende mensen van allerlei leeftijden met hun eigen wensen. We zijn er trots op dat we bij De Maansteen onszelf kunnen zijn. Dat we goede begeleiding krijgen om zo veel mogelijk zelf te doen.