Samen in een vertrouwde omgeving

De Horsten

De Horsten Informatie voor verwanten/verwijzers

Vlijtweg 1
8161 CC Epe

Terug Terug

Welkom bij ‘De Horsten’! Een mooie locatie in het centrum van Epe, boven de winkel van Mode & co Epe.

Loop de buitentrap aan de Vlijtweg maar op, daar zit onze voordeur. Naast de voordeur hangen acht naambordjes met een bel. Dat zijn de namen van de bewoners. Wil je bij één van ons naar binnen? Bel gerust aan!

Met elkaar

Bij de Horsten wonen we met elkaar, zijn we zelfstandig en regelen we het samen. Onze locatie is verdeeld over twee woongedeeltes. In elk gedeelte wonen vier mensen. De twee gedeeltes zijn met elkaar verbonden met een dakterras. Als het lekker weer is, zitten we daar graag samen.

Aan de achterkant van het pand zijn vier studio’s gemaakt, met een gezamenlijke woonkamer en keuken. In de studio’s slapen we, maar daar staat ook een bank, televisie of computer zodat iedereen zich af en toe ook rustig terug kan trekken. Ook heeft iedereen een eigen badkamer en toilet. De meeste bewoners zijn graag in hun eigen studio.

In het voorhuis zijn vier slaapkamers met een gezamenlijke woonkamer en keuken. De badkamer deel je met een medebewoner. Omdat onze slaapkamers hier wat kleiner zijn, zitten we vaker gezellig bij elkaar in de woonkamer. In de woonkamers kijken we tv, kletsen we of spelen we spelletjes. Daar is bijna altijd wel iemand te vinden om even mee te praten. Ook eten we er samen.

Bij de Horsten word je steeds zelfstandiger

Iedere dag kookt één van ons. Dat regelen we zelf. We bedenken wat we gaan eten, doen boodschappen en gaan aan de slag. De één doet dat alleen, de ander krijgt wat ondersteuning van één van de woonbegeleiders. De meesten konden nog niet koken, toen ze hier kwamen wonen. Maar nu wel. Zo worden we steeds zelfstandiger en gaan we steeds meer op eigen benen staan. En lukt het even niet, dan is er natuurlijk ondersteuning. We houden onze eigen slaapkamer opgeruimd en schoon, doen onze eigen was en hebben taken in huis volgens een schema.

Veel dingen regelen we samen bij de Horsten. Zo hebben we bijvoorbeeld elke maand een bewonersoverleg waar we bespreken wat er goed en minder goed gaat in ons huis. Ook maken we een schema voor boodschappen doen en corvee. Een paar keer per jaar doen we met alle bewoners van de Horsten iets leuks. Dan gaan we bijvoorbeeld naar de carnaval of we gaan een avondje bowlen. Ook dat bepalen we samen.

Overdag gaan we naar ons werk of dagbesteding. Dat doen we bij locaties van De Passerel of bij andere bedrijven in de buurt, zoals de VMI. En soms ook bij allebei.