Samen in een vertrouwde omgeving

De Boterbloem

De Boterbloem Informatie voor verwanten/verwijzers

Boterbloem 15
7322 GW Apeldoorn

Terug Terug

Welkom bij De Boterbloem! Je vindt deze woonlocatie van De Passerel in de wijk Zevenhuizen in Apeldoorn. De Boterbloem ligt op loopafstand van winkelcentra De Mheen en Anklaar en op fietsafstand van het centrum van Apeldoorn. Op de begane grond bevindt zich Mode&Co Apeldoorn. De ingang naar De Boterbloem ligt aan de gelijknamige straat. Op de bovenverdieping is onze woonvorm met tien appartementen en een aantal gezamenlijke ruimtes. Bij de start van elke dag en in de middag en avonden als de bewoners thuis zijn, zijn onze begeleiders aanwezig.

Zelfstandig wonen met de structuur die bij je past

De Boterbloem is een woonvorm met plek voor tien bewoners. Je kunt hier groepsgericht wonen en ook wat meer zelfstandig wonen. Alle appartementen hebben een eigen keukenblokje, badkamer en toilet. We hebben twee gemeenschappelijke woonkeukens en groepsruimtes. En een leuk dakterras. De bewoners van De Boterbloem zijn in twee kleinere groepen verdeeld. Op De Boterbloem wonen voornamelijk volwassenen met een vorm van autisme. Dan is structuur en weten waar je aan toe bent erg belangrijk.

Overdag gaan de meeste bewoners naar hun werk of dagbesteding. In de avonden en weekenden hebben ze hun eigen plannen. Soms trekken we samen op. Het koken en het eten doen we vaak met elkaar. Als je liever zelfstandig kookt, dan kan dit in de tweede woonkamer. We hebben ook een leuke hobbyruimte. Daar kun je knutselen, muziek maken of een spelletje doen. Er is een fietsschuur en we hebben een aparte wasruimte.

Op werkdagen en in het weekend zijn er ’s middags en ’s avonds begeleiders aanwezig. Dit komt omdat de bewoners overdag naar hun werk gaan. Zij vullen hun eigen vrije tijd zelf in. Als het nodig is, komt er ook in de ochtend een begeleider.

Bij De Boterbloem woon je op je gemak

Bijzonder aan De Boterbloem is dat je hier op een manier kunt wonen die bij jou past: in een groep of meer zelfstandig. Vind je het gezellig om samen te koken en te eten? Dan kan dat! Eet je liever in je eigen appartement? Dan kan dat ook. We vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. We houden rekening met elkaar.

De Boterbloem staat midden in de wijk en we voelen ons onderdeel van Zevenhuizen. Veel bewoners zijn actief. Met sport en beweging of een andere hobby. Zowel binnen als buiten De Boterbloem ben je op je gemak. De Boterbloem is een fijne plek om weer thuis te komen.