Samen in een vertrouwde omgeving

De Boerderij

De Boerderij

Hogestraat 5
8167 PS Oene

Informatie voor verwanten/verwijzers Terug Terug
Stage VSO

Zit je op het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en zoek je een stage? Neem dan gerust contact met ons op. We ontdekken graag samen met jou wat er mogelijk is.

Op een rustige, prachtige plek in Oene ligt een gemengd boerenbedrijf waar je met ondersteuning van De Passerel kunt werken en jezelf kunt ontwikkelen. Welkom bij De Boerderij!

Bij ons zijn er veel verschillende soorten werk. En er is altijd wel wat te doen. Houd je van lekker in de buitenlucht werken? Of van het verzorgen van dieren of mensen? Dan is De Boerderij écht iets voor jou!

Een dag op De Boerderij

Een dag op De Boerderij is nooit hetzelfde. Rond 9 uur verzamelen we in ons gedeelte van de boerderij. Daar verdelen we de taken van die dag. Samen met de boer en de medewerkers van De Passerel ga je aan de slag. Tussendoor drinken we koffie of thee en ’s middags eten we samen. Je neemt zelf je boterhammen mee. Naast het werk dat gedaan moet worden, vinden we het heel belangrijk dat we het samen gezellig hebben. Rond 16 uur sluiten we de dag af. De een gaat zelfstandig, vaak op de fiets, naar huis. De ander wordt opgehaald door familie. Of je gaat met de taxi.

Werken bij ons

Wij zijn een werk- en leerbedrijf waar jij leert hoe het werken op een boerderij gaat. Werken op De Boerderij is veelzijdig en er is altijd wel wat te doen. Je kunt lekker buiten zijn, dieren verzorgen of in de weilanden of moestuin werken. Ook kun je hout kloven of hout bewerken. De producten die we verbouwen of maken, verkopen we in een kraampje aan de weg en in onze eigen Boerderijwinkel. Daar verkopen we ook zelfgemaakte spullen van De Kruidentuin, Mode & co Epe en Het Atelier. De dingen die wij maken, worden ook verkocht op andere plekken van De Passerel. Zoals bijvoorbeeld bij De Buurtwinkel.

Of zorg jij liever voor mensen? Dan kun je aan de slag in de trekkershutten van Dromen bij de boer. Of aan de wandelaars van het Klompenmakerspad koffie en thee serveren of onze eigen producten verkopen in ’t Koffiehuys.

Omdat we met elkaar samen werken op De Boerderij zijn er ook dingen binnen in De Boerderij te doen. Zoals: schoonmaken, boodschappen doen en het verzorgen van het middageten. Kortom: er is vast iets wat jij leuk vindt of wat jij graag wil leren!

De Boerderij is helaas niet rolstoel- en rollatortoegankelijk.

Zit je op het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en zoek je een stage? Neem dan gerust contact met ons op. We ontdekken graag samen met jou wat er mogelijk is.

De Boerderij ook Buurtpunt

De Boerderij is een Buurtpunt in de gemeente Epe. Een Buurtpunt is een locatie waar je als inwoner van onze gemeente andere inwoners kunt ontmoeten en activiteiten kunt ondernemen. Bij De Boerderij is altijd wat te doen. Het werk van een boer is nooit klaar.

Voor ouderen die zich prettig voelen in een landelijke omgeving verzorgen wij zorg en dagbesteding in samenwerking met WZU Veluwe. We bieden activiteiten passend bij de belevingswereld van ouderen. Sfeer, gezelligheid en professionaliteit staan centraal.