Samen in een vertrouwde omgeving

De Bloemenhof

De Bloemenhof Informatie voor verwanten/verwijzers

Anklaarseweg 112
7316 PC Apeldoorn

Terug Terug

Welkom bij De Bloemenhof! Je vindt deze woonlocatie van De Passerel aan de Anklaarseweg in de wijk Kerschoten in Apeldoorn. Aan de voorkant is er veel bedrijvigheid. In onze gedeelde binnentuin aan de achterkant is het juist fijn rustig. Iedere bewoner van De Bloemenhof heeft een eigen appartement. En we doen veel samen. Op deze locatie is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Met elkaar zorgen voor een fijne woonplek

Bij De Bloemenhof heeft iedereen een eigen appartement met badkamer. In totaal zijn er 15 appartementen, verdeeld over twee verdiepingen. Dat is echt je eigen plek, die je helemaal zelf kunt inrichten. Je slaapt daar en kunt daar lekker op jezelf zijn. En we doen ook veel dingen samen op De Bloemenhof. Ook je familie is van harte welkom om bij jou op bezoek te komen. Om bij te praten met een kopje koffie of thee.

We hebben een grote en gezellige keuken met eettafels en een gemeenschappelijke huiskamer. We drinken er samen koffie en eten er samen. Van maandag tot en met vrijdag worden maaltijden vers bereid door de groenteboer. In de weekenden koken de begeleiders en bewoners. Vind je het leuk om mee te helpen met koken? Dan kan dat natuurlijk. We dragen allemaal bij aan het huishouden. Zo zorgen we met elkaar voor een mooie, schone en veilige woonplek. De tuin aanvegen hoort hier ook bij. We hebben namelijk een mooie binnentuin. Die delen we met een aantal buren en houden we samen netjes.

De Bloemenhof is op loopafstand van De Groene Hoven. Je vindt hier van alles dat met je gezondheid te maken heeft. Zoals huisartsen en een apotheek. Er is een Ontmoetingsplek waar je aan activiteiten kunt meedoen, zoals handwerken, samen koken of een spelletjesmiddag. Winkelcentrum Mercatorplein is op loopafstand. De Passerel heeft in de buurt de woonlocatie Ouder & Kind aan de Marconistraat. De begeleiders van beide locaties werken nauw samen. Ook is er veel contact met de collega’s van de dagbestedingslocaties waar de bewoners heen gaan.

Bij De Bloemhof is het rustig en gezellig

De bewoners van De Bloemenhof houden van de huiselijke sfeer. De groep is hecht en gezellig. Met elkaar zorgen we voor een fijne sfeer, waar iedereen zich thuis voelt. Er is altijd ruimte voor een praatje of een spel. Maar het is ook goed als je even fijn rustig aan wilt doen. Dat je in je eigen appartement wilt zijn om wat te lezen, muziek te luisteren of te tekenen. Een mix van gezelligheid en rust. Dat vind je op De Bloemenhof.

De meeste bewoners van De Bloemenhof zijn al wat ouder. De begeleiders stemmen waar nodig hun begeleiding hierop af. De maaltijden en de was worden verzorgd. En er is extra aandacht voor lichamelijke verzorging. Gelukkig en gezond ouder worden, doe je op De Bloemenhof.