Samen in een vertrouwde omgeving

De Barnte-Perronpad

De Barnte-Perronpad Informatie voor verwanten/verwijzers

Torenbosch 64
7391 CA Twello

Terug Terug

Welkom bij De Barnte-Perronpad! Je vindt deze woonlocaties van De Passerel in Twello. De Barnte-Perronpad is een verzameling van verschillende woningen aan de gelijknamige straten. We bieden hier 24 uur per dag ondersteuning vanuit het steunpunt aan de Torenbosch. Vanuit het steunpunt bieden we ook ondersteuning aan cliënten die elders in Twello zelfstandig wonen. De woningen aan De Barnte-Perronpad zijn gelegen in een rustige woonwijk. Binnen een paar minuten lopen of fietsen ben je op het station of in het gezellige centrum van Twello. In totaal wonen op deze locaties 12 (jong) volwassenen.

Midden in Twello

Locatie De Barnte-Perronpad bestaat uit twee typen en zijn vernoemd naar de gelijknamige straten waaraan ze liggen. Woonvorm Perronpad is een XXL-woning met 4 appartementen op de eerste en tweede verdieping. Elk appartement heeft een zit- en slaapkamer en keukenblok. Op elke verdieping is een gedeelde badkamer. En op de begane grond vind je de groepswoning. Hier is een gezamenlijke keuken en grote woonkamer.

Je woont bij Perronpad grotendeels zelfstandig. Je gaat overdag naar je werk, dagbesteding of volgt een opleiding. De begeleiders staan echt naast jou. We helpen je zelfstandigheid te vergroten en grenzen te bewaken. We denken met je mee, maar jij maakt je eigen keuzes. Er is een 24 uur per dag een begeleider aanwezig voor Perronpad. Onze begeleiders werken en hebben ook afspraken op ons kantoor aan de Torenbosch. Hier wordt ook regelmatig samen gekookt in de ruime keuken en samen gegeten. Iets verderop aan De Barnte woont een aantal cliënten zelfstandig. Zij worden door De Passerel begeleid met zaken die ze zelf soms (nog) lastig vinden.

Je eigen leven leiden met een beetje hulp

De begeleiders van het team De Barnte-Perronpad helpen je bij het zelfstandig wonen. Je kunt goed voor jezelf zorgen en bent grotendeels zelfredzaam. Je gaat naar je werk, dagbesteding of opleiding. Je hebt hobby’s en sociale contacten. Kortom, je leidt je eigen leven. De begeleiding is erop gericht dat dit zo veel mogelijk kan.

Want soms kan het ook spannend of ingewikkeld zijn om alles alleen te doen. Dan is het fijn zijn dat er iemand met je meekijkt. Dat je even kunt overleggen hoe je iets kunt aanpakken. Dat er iemand naast je staat. Je helpt met keuzes maken. Je aanmoedigt als je een duwtje in de rug nodig hebt. Of je afremt als het allemaal een beetje te veel wordt. Kortom, we bieden je hier net dat beetje hulp, zodat jij je eigen leven leidt. De begeleiders zijn 24 uur per dag bereikbaar. Dat geeft een gerust gevoel.

We wonen hier met veel plezier op deze locatie. Twello is een echt dorp en heeft alles: een treinstation, een zwembad, leuke winkels, cafeetjes en restaurants. Er is van alles te doen! Het onderlinge contact is goed en soms gaan we samen op stap. Maar ook bij het steunpunt aan de Torenbosch zoeken we elkaar af en toe op. Om een spelletje te doen, te koken, te knutselen, samen te eten of iets te drinken. We wonen hier zelfstandig, maar voelen ons nooit alleen.