Samen in een vertrouwde omgeving

Brinklaan

Brinklaan Informatie voor verwanten/verwijzers

Brinklaan 52
8161 CZ Epe

Collega gezocht!

Voor Woonvorm Sint Maartensweg/Brinklaan in Epe zijn wij op zoek naar een persoonlijk begeleider die ons team ook als teamcoördinator komt versterken. Ben jij op korte termijn op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Solliciteer hier!

Terug Terug

Welkom bij ‘Brinklaan’! Een fijne locatie op loopafstand van het centrum van Epe. En weet je wat bijzonder is? Aan de achterzijde van onze tuin grenzen we aan locatie Sint Maartensweg.

Je moet wel even goed kijken, want bij deze woning zie je aan de buitenzijde niet dat hier zes mensen wonen. Benieuwd? We vertellen je graag meer over deze locatie.

Op woonlocatie Brinklaan wonen we dus met zes personen. In de ruime woning met drie verdiepingen wonen op elke verdieping twee bewoners. Daar hebben zij hun zit-/slaapkamer met wastafel. Op iedere verdieping is een wc. Er zijn twee badkamers, op de eerste en tweede etage. Die worden met elkaar gedeeld. Op de eerste verdieping heeft de badkamer ook een bad. Omdat de woning veel trappen heeft, kun je helaas niet bij ons wonen als je moeilijk kan (trap) lopen.

Beneden is de woonkamer met open keuken, die we met elkaar delen. Daar koken en eten we samen. Hier kijken we ook televisie, kletsen wat of spelen spelletjes. De bewoners van de Brinklaan houden wel van gezelligheid! Aan de achterkant van het huis ligt een fijn terras. Daar zitten we graag samen. En loop je iets verder, dan kom je bij onze buren van Sint Maartensweg. We doen regelmatig dingen met ze samen. We lopen makkelijk bij elkaar binnen, doen mee als er in het andere huis iets leuks gedaan wordt, maken uitjes en lopen samen de Avondvierdaagse.

Brinklaan biedt de structuur die je nodig hebt

De structuur van de dag is bij woonlocatie Brinklaan bijna altijd hetzelfde. Dat vinden we fijn! Na het ontbijt en het smeren van onze boterhammen gaan we naar ons werk of naar de dagbesteding. Sommigen van ons wandelen naar hun werk, anderen gaan op de fiets of met een taxibusje. Meestal zijn we rond 16.00 uur weer thuis. Dan kijken we samen televisie, kletsen we wat, sporten we of gaan we met een andere hobby bezig. Dat doen we thuis op onze slaapkamer, in de woonkamer of bij een sportclub/vereniging.

Daarna eten we samen de avondmaaltijd. Bij de Brinklaan koken we alleen in het weekend zelf. We doen de boodschappen en koken samen met de begeleiders. Van maandag tot en met vrijdag wordt ons eten gemaakt door onze buren van de Sint Maartensweg. We doen zelf klusjes in ons huis. Tafeldekken, afruimen, drinken inschenken, schoonmaken, je kamer opruimen of boodschappen doen met een begeleider. Bij de één gaat dat wat gemakkelijker, dan bij de ander. Maar met ondersteuning van onze woonbegeleiders gaat alles best goed!

Op werkdagen zijn er ’s ochtends van 7.00 tot 10.00 uur en middags van 15.00 tot 22.00 uur begeleiders aanwezig. Overdag in principe niet, omdat we dan bij ons werk of dagbesteding zijn. Als het nodig is, komt er wel een woonbegeleider. 's Nachts maken we gebruik van de slaapdienst van de Sint Maartensweg.