Aan het werk in Apeldoorn

Werk en dagbesteding in Apeldoorn

Binnen de gemeente Apeldoorn biedt De Passerel een groot aantal mogelijkheden voor dagbesteding en werken aan. Dat doen we voor kinderen, jongeren en volwassenen die in meer of mindere mate behoefte hebben aan ondersteuning.

Locatie zoeken
Kaart

De Passerel biedt ondersteuning in de gemeenten Apeldoorn, Voorst en Epe.

Alle locaties

Wat je situatie ook is, bij De Passerel geloven we dat iedereen mogelijkheden tot ontwikkeling heeft. Met dagbesteding en werken ontdekken we die mogelijkheden op een manier die bij je past. We staan op alle locaties naast onze cliënten. Zelf doen, wat je zelf kunt, is ons devies. Met plezier terugkijken op een fijne dag, is waarvoor we het doen. Op deze pagina lees je terug wat wij in Apeldoorn daarvoor doen. Wil je meer weten over een bepaalde locatie? Klik dan op de link voor meer informatie.

Onze locaties voor dagbesteding in Apeldoorn
Het Atelier Het Atelier

Roggestraat 33
7311 CA Apeldoorn

Type: werk en dagbesteding Ga naar deze locatie
Dagcentrum De Baskuul Dagcentrum De Baskuul

Casper Fagelstraat 64
7331 NZ Apeldoorn

Type: kind, jongere en gezin Ga naar deze locatie
EIGEN Dagbesteding EIGEN Dagbesteding

Casper Fagelstraat 64
7331 NZ Apeldoorn

Type: kind, jongere en gezin Ga naar deze locatie
Het Matenveld Het Matenveld

Rakkersveld 313
7327 GE Apeldoorn

Type: werk en dagbesteding Ga naar deze locatie
Het Oude Kantongerecht Het Oude Kantongerecht

Stationsstraat 168
7311 MJ Apeldoorn

Type: werk en dagbesteding Ga naar deze locatie
Propak Propak

Oude Apeldoornseweg 57
7333 NR Apeldoorn

Type: werk en dagbesteding Ga naar deze locatie
Victoria Boys Victoria Boys

Berghuizerweg 153
7312 SN Apeldoorn

Type: werk en dagbesteding Ga naar deze locatie

Een mooie dag

Voor mensen met een intensieve ondersteuningsvraag biedt De Passerel dagbesteding. Bij Dagcentrum Baskuul zijn we gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met een (ernstige) verstandelijke of meervoudige beperking. Hier bieden we structuur en rust waar cliënten wel bij waren. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen zijn welkom bij De Baskuul. Bij EIGEN bieden we dagbesteding aan kinderen en jongeren van circa 5 tot 20 jaar. Zij zijn (tijdelijk) vrijgesteld van onderwijs. Vaak is het verblijf bij EIGEN Dagbesteding een tussenstap. We ontdekken hier in een veilige, prikkelarme omgeving de mogelijkheden tot ontwikkeling, interesses en vaardigheden en een passende begeleiding. Na een kortere of langere periode bij EIGEN Dagbesteding stromen de kinderen en jongeren door naar het onderwijs of andere vorm van dagbesteding. Dagcentrum Het Matenveld is daar een voorbeeld van. We bieden hier dagelijks een gevarieerd programma aan activiteiten, gericht op ontwikkeling, beleving en vorming.

Aanpakkers

Bij onze dagbestedingslocaties Propak en Victoria Boys werken echte aanpakkers. Bij Propak leveren we elke dag vakwerk af. We zijn specialist in het inpakken, ompakken en verpakken. Ook verrichten we hier uiteenlopende sorteerwerk en montagewerkzaamheden. Met elkaar trots zijn op het dagelijkse werk, staat hier hoog in het vaandel. Voor mensen die liever in de buitenlucht werken, is Victoria Boys een fijne plek. We regelen hier namelijk van alles voor de voetbalclub, onderhouden het groen en de velden, verzorgen de shirts, heten bezoekers welkom op wedstrijddagen en houden de kleedkamers en andere ruimtes netjes. Ook hebben we er een werkplaats waar we bijvoorbeeld nestkasten en egelhuisjes maken.

Gastvrij en service

Vind jij het leuk om met mensen te werken? Dan bieden we daar bij Het Oude Kantongerecht en Mode & Co Apeldoorn alle gelegenheid voor. Het Oude Kantongerecht is een brasserie in het centrum van Apeldoorn. In onze keuken maken we de heerlijkste gerechten. Die serveren we aan onze gasten. Ook kun je er blijven slapen in de bed & breakfast. Daarvoor moet natuurlijk van alles geregeld worden: gasten inchecken, kamers schoonmaken en ontbijt klaarzetten. Mode & Co is misschien wel de gezelligste winkel van Apeldoorn. Naast een winkel zijn we een kleding- en speelgoedbank. We nemen tweedehands kleding en speelgoed in, repareren die en verkopen die in de winkel. Werk je liever achter de schermen? Dan is het naaiatelier echt iets voor jou! Daar leer je alles over het maken, herstellen en verstellen van kleding en woontextiel.

Creatief talent

Voor mensen die graag creatief bezig zijn, is Het Atelier een fijne plek. We hebben hier een creatieve werkplaats waar we zelf allerlei mooie spullen maken: woonaccessoires, kunstvoorwerpen, leuke cadeautjes en hippe accessoires. En het leuke is dat we deze zelf verkopen. Want Het Atelier is ook een winkel en we zijn regelmatig te vinden met een kraam op markten en beurzen. Je kunt je hier bekwamen in uiteenlopende technieken: klei, verf, keramiek of textiel. En natuurlijk is er ook in de winkel van alles te doen, zoals klanten helpen, kassawerk en cadeautjes inpakken.