Bij jou thuis en in Epe

Begeleiding thuis en in de wijk Epe

Soms lukt het niet alleen en heb je hulp nodig. Met begeleiding thuis en in de wijk ondersteunt De Passerel jou met behoud van eigen regie

Iedereen wil graag een gelukkig leven. Een leven waarin je zelfstandig je weg kunt vinden en mee kunt doen aan de samenleving. Soms lukt dat (even) niet alleen en heb je een helpende hand nodig. 

Met begeleiding thuis en in de wijk ondersteunt De Passerel jou, je kind of je gezin, zodat je steviger in je schoenen staat.

Hoe werkt begeleiding thuis?

Wij begeleiden mensen thuis op eigen verzoek via de Wlz of we worden ingeschakeld door het Wmo-loket van de gemeente. Bij de start van de begeleiding bekijken we samen wat er aan de hand is en wat je nodig hebt. Ook maken we afspraken over wanneer we elkaar zien.

Onze begeleiders kennen het aanbod binnen de gemeente Epe. Wat we heel belangrijk vinden is dat we het niet overnemen, maar naast je staan. Samen werken we aan jouw doelen en zijn we bezig met jouw toekomst. Gewoon bij jou thuis in je eigen vertrouwde omgeving. We geven je tip en advies en ondersteunen je. Jij houdt zelf de regie.

Aan wat voor soort begeleiding moet ik denken?

Onze ambulant begeleiders helpen je met zaken die je zelf niet of nog niet goed kunt. Wat dat precies is, is voor iedereen verschillend. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Planning en structuur bij het huishouden
  • Hulp bij je administratie
  • Nieuwe mensen leren kennen
  • Hulp bij het zoeken naar werk
  • Een activiteit ondernemen bij een Buurtpunt

Begeleiding voor kinderen en op school

Voor ouders is opvoeden niet altijd even makkelijk. Soms gaat het niet vanzelf en is het een zoektocht. Zeker als je kind meer begeleiding nodig heeft. Dan is het fijn dat er iemand naast je staat, die jou als ouder, je kind en je gezin ondersteuning biedt. Met Transparant biedt De Passerel ondersteuning bij je thuis, maar ook -als dat nodig is- bij kinderdagverblijf, school en club of vereniging. Transparant werkt samen met andere experts voor kind, jongere en gezin. Meer informatie over Transparant vind je hier.

Begeleiding in de wijk met Buurtpunt

In de gemeente Epe kennen we de Buurtpunten. Dit zijn locaties in Epe, Emst, Oene en Vaassen waar je als inwoner van de gemeente Epe terecht kan voor dagbesteding. Op dit moment zijn er 12 Buurtpunten, waarvan De Passerel er vijf runt. Onder dagbesteding verstaan we: ontmoeting, meedoen aan activiteiten of aan de slag op werkervaringsplekken. Ook kun je hier terecht als je een vraag hebt over zorg, wonen of welzijn en niet weet waar je je vraag kan stellen. De medewerkers van alle Buurtpunten kunnen je precies vertellen waar je dan wél terecht kunt. Meer informatie over Buurtpunten vind je op deze website.

Buurtpunten in Epe
De Boerderij De Boerderij

Hogestraat 5
8167 PS Oene

Type: werk en dagbesteding Ga naar deze locatie
De Buurtwinkel De Buurtwinkel

Klimtuin 54
8162 ZT Epe

Type: werk en dagbesteding Ga naar deze locatie
Het Los Huus Het Los Huus

Wildforstlaan 3
8162 ER Epe

Type: werk en dagbesteding Ga naar deze locatie
Mode & co Epe Mode & co Epe

Hoofdstraat 27
8162 AA Epe

Type: werk en dagbesteding Ga naar deze locatie
Twerk Twerk

Radeweg 10c
8171 MD Vaassen

Type: werk en dagbesteding Ga naar deze locatie