Bij jou thuis en in de buurt

Begeleiding thuis en in de wijk

Alles op eigen kracht doen, is niet altijd eenvoudig. De Passerel ondersteunt je als dat nodig is. Gewoon bij jou thuis en in jouw wijk. Samen brengen we je graag verder. Hoe we dat doen? Dat lees je hier.

Ben jij op zoek naar een leuke baan?

Kom een van onze teams versterken!

Alle vacatures

De Passerel begeleidt mensen thuis. De begeleiding aan huis is gericht op het zelfstandig kunnen wonen en blijven wonen. Op het volop mee kunnen doen in de samenleving. Of je nu een beperking hebt of voor langere of kortere tijd een extra steuntje in de rug kunt gebruiken. Met de begeleiding van De Passerel leef jij je eigen leven en sta je steviger in je schoenen. Dat doen we bij jou thuis en in de wijk. Voor kinderen, jongeren, volwassenen, ouders en opvoeders.


Hoi

Op eigen benen met een beetje hulp

Iedereen wil graag een gezond en gelukkig leven. Een leven waarin je zelf je weg vindt en keuzes maakt. Dat is soms niet eenvoudig. Op die momenten kun je rekenen op de begeleiding van De Passerel bij jou thuis. Onze ambulant begeleiders helpen je met zaken die je zelf niet of nog niet goed kunt. Wat dat precies is, is voor iedereen verschillend. De één kan hulp gebruiken bij het invullen van formulieren, met geldzaken of het maken van een afspraak met de huisarts. De ander wil graag nieuwe mensen leren kennen, activiteiten ondernemen en de weg weten in zijn of haar woonplaats. Weer een ander vindt het prettig om geholpen te worden bij het krijgen van grip en structuur op het dagelijks leven, zoals met persoonlijke verzorging of het huishouden. Wat je wensen en behoeften ook zijn, de begeleiders van De Passerel zijn er voor je. Met raad en daad en een luisterend oor. Gewoon bij jou thuis in je eigen vertrouwde omgeving. Om je tips en advies te geven, zodat jij met een fijn gevoel je eigen leven leidt.

Ambulante begeleiding in Apeldoorn, Epe en Voorst

We begeleiden cliënten aan huis in de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen via de Wlz een beroep op ons doen. Ook in het kader van de Wmo bieden wij de gewenste begeleiding. Bijvoorbeeld als je voor kortere of langere tijd ondersteuning kunt gebruiken bij alledaagse activiteiten. Onze begeleiders kennen de plaatsen en dorpen waar zij actief zijn op hun duimpje. Ze weten de weg en kunnen je doorverwijzen naar andere initiatieven in de buurt. Wil je meer weten over onze begeleiding aan huis, maak dan een keuze uit ons aanbod in de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst.

Transparant: begeleiding thuis en op school

Alle ouders kennen een grote verantwoordelijk in de opvoeding van hun kind. Dat gaat niet vanzelf en is soms een zoektocht. Zeker als je kind meer aandacht nodig heeft. Dan is het fijn dat er iemand naast je staat. Dat jij, je kind en jullie gezin verder komen. Onder de naam Transparant biedt De Passerel hiervoor alle gewenste en noodzakelijke ondersteuning. Dat doen we bij je thuis, maar we begeleiden ook bijvoorbeeld kinderdagverblijven, scholen en sportverenigingen in de omgang met je kind. We ontdekken met ouders en andere opvoeders wat je kind nodig heeft om zo goed en prettig mogelijk mee te doen. We werken daarvoor nauw samen met andere experts binnen De Passerel, zoals Vroeghulpcentrum Doggersbank. Transparant is actief in de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. 

Ontmoetingsplekken in Apeldoorn

Naast de persoonlijke begeleiding thuis, kent De Passerel ontmoetingsplekken in Apeldoorn. Wij beheren hier vier locaties. De ontmoetingsplekken staan open voor alle buurt- en wijkbewoners. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en oudere inwoners. Je kunt hier terecht voor activiteiten en ontmoeting. Als je zin hebt in een praatje of een kopje koffie. Of om samen met andere mensen uit de buurt samen bezig te zijn: met sport en beweging, creatieve activiteiten, samen iets lekkers koken en bakken, een hapje eten of iets te leren. Elke ontmoetingsplek organiseert eigen activiteiten voor de mensen in de wijk. Iedereen is welkom en iedereen kan meedoen. 

Buurtpunten in Epe

In de gemeente Epe kennen we de Buurtpunten. Dit zijn locaties in Epe, Emst, Oene en Vaassen waar alle bewoners welkom zijn. Voor ontmoeting en allerlei activiteiten, gericht op gezelligheid, contact, bewegen, een gezonde leefstijl, creatief bezig zijn of bijvoorbeeld het leren omgaan met de computer. Je kunt hier ook heen om op weg geholpen te worden als je behoefte hebt aan een extra steuntje in je rug, maar niet weet waar je precies terecht kan met je vraag. Al onze dagbestedingslocaties in de gemeente Epe zijn ook Buurtpunt.