Kom jij ons versterken?

Woonbegeleider De Zonnesteen

Functie: Woonbegeleider De Zonnesteen
Referentienummer: 022-72
Functieniveau: Woonbegeleider
Functie-eisen: MBO 3
Uren: 24 uur
Plaats: Apeldoorn
De Zonnesteen De Zonnesteen

Homerusstraat 3
7323 PW Apeldoorn

Terug Terug

Wat als je niet zelf kunt vertellen wat je voelt, denkt, wilt of ziet en tijd nodig hebt om te ervaren, te proeven en te beleven?
Wil jij mijn woonbegeleider zijn en je op mij afstemmen om, samen met mijn ouders, te zorgen dat het mij lukt?

Voor woonvorm De Zonnesteen zijn wij per direct op zoek naar een woonbegeleider voor gemiddeld 24 uur per week.

Aandacht voor de cliënt

Binnen Woonvorm Homerus, De Zonnesteen, geven wij, samen met ouders en familie, vorm aan een veilig thuis voor een groep jongeren. Onze jongeren hebben ernstig meervoudige beperkingen en zijn rolstoelafhankelijk. De dagelijkse zelfzorg zoals eten, drinken en lichamelijke hygiëne verrichten wij als hun begeleiders. Hierin werken we zeer nauw samen met hun ouders. Wij zien deze samenwerking als een partnerschap. We delen hun ervaringen waar wij, als professionals, een passende vorm aan geven.

Voor ons is het een vanzelfsprekendheid dat ouders hun kind(eren) door en door kennen, wij mogen een tijd met ze meelopen. Als begeleider kijk je altijd naar de mogelijkheden, naar de signalen, hoe klein ook. Een glimlach, een uitroep of een beweging in het lijf. Het draagt allemaal een boodschap in zich. Om dit te blijven zien en om onze jongere in zijn of haar tempo te kunnen volgen vraagt bepaalde kwaliteiten. Doorzettingsvermogen, geduld, het moment kunnen beleven door je eigen zorgen los te laten. Soms is het moeilijk, met vallen en opstaan.
Je verricht veel verzorgende handelingen, dat brengen de verschillende beperkingen van onze jongeren met zich mee. Je wordt bevoegd en bekwaam gemaakt door het in de praktijk toe te passen, vaak te herhalen en door scholing. In de praktijk zal een integrale samenwerking ontstaan tussen de woning en dagbesteding. Zo bieden we de jongeren een fijn thuis. Ook wordt er integraal samengewerkt binnen de gehele woonvorm Homerus, zoals de Maansteen of met de dagbestedingslocatie De Baskuul.

Deskundig met humor

Ondersteuningsbehoeften kunnen per moment veranderen, onze begeleiding is maatwerk. We hebben korte communicatielijnen zodat we snel kunnen organiseren. Als teamlid heb je ambitie en ben je daadkrachtig aan de ene kant, kun je relativeren en de humor zien aan de andere kant. Je hebt altijd je eigen deskundigheid en gezond verstand bij je. Hierdoor geef je jezelf en je collega's de ruimte en het vertrouwen. We vragen je om op een open manier te communiceren. We schuwen de wrijving niet als dat ons doel dient. Je staat niet alleen, we gaan het samen aan. Jij, de ouders, je collega's, het zelfregulerende team waar je lid van bent en de organisatie. We vullen elkaar aan en hebben elkaar nodig om onze jongeren een veilig thuis te kunnen bieden.

Aandacht voor jouw talent

Als woonbegeleider lever je een bijdrage aan de uitvoering van de individuele zorgplannen. Dit doe je door ondersteuning en begeleiding te geven bij ADL-activiteiten en bij de uitvoering van recreatieve/ontspannende activiteiten. Samen met je collega’s en onze jongeren draag je zorg voor een veilige en stabiele leefomgeving en binnen het team heb je een signalerende rol. Daarbij beantwoord je vragen van ouders over de dagelijkse gang van zaken en rapporteer je bijzonderheden. Je bent bekend met het geven van sondevoeding en epilepsie. Ook verricht je verzorgende en huishoudelijke werkzaamheden.

Vanzelfsprekend bezit je goede communicatieve vaardigheden. Wat jij daar nog aan toevoegt, is jouw zelfverzekerde houding. Je werkt graag samen, kan goed observeren en inspireert collega’s met jouw positieve mindset. Daarnaast heb je:

  • een relevante opleiding op minimaal MBO-niveau 3;
  • geen moeite met het werken volgens rooster (onregelmatige werktijden, dag, avond, nachtdiensten en in het weekend).

Aandacht voor jou

Vanzelfsprekend zorgen we goed voor onze cliënten. En natuurlijk ook voor jou! Daarom krijg je als woonbegeleider bij De Passerel:

  • direct een vast contract;
  • een salaris tussen de € 2.110 en € 3.009 (FWG schaal 35), afgestemd op jouw kennis en ervaring;
  • veel ontwikkelingsmogelijkheden. Van scholing tot het meedraaien in projecten;
  • een dertiende maand;
  • 5,5 week aan verlof op jaarbasis en vakantietoeslag;
  • pensioenopbouw;
  • de mogelijkheid om gebruik te maken van het MeerKeuzeSysteem. Denk aan een fietsregeling of een lidmaatschap voor jouw sportschool.

Aandacht voor jouw sollicitatie

Je snapt het: zo’n kans mag je gewoon niet laten liggen. Solliciteer door jouw gegevens achter te laten in het ‘Direct reageren’ veld hieronder en stuur je cv mee.  Het vacaturenummer is 022-72.

Heb je vragen over deze functie? Bel of WhatsApp met Maaike Bugter op 06-82473095.

Tijdens de looptijd van deze vacature gaan we alvast in gesprek met geschikte kandidaten. De vacature kan daarom eerder gesloten worden.
Deze vacature wordt zowel intern als extern bekend gemaakt. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.

Het opvragen van referenties bij eerdere werkgevers is een onderdeel van de sollicitatieprocedure. Daarnaast vragen we om een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).