Kom jij ons versterken?

Persoonlijk begeleider intensieve zorg wonen De Nieuwe Loine

Direct reageren
Functie: Persoonlijk begeleider intensieve zorg wonen
Referentienummer: 023-75
Functieniveau: Persoonlijk begeleider intensieve zorg wonen
Functie-eisen: mbo 4
Uren: 32 uur
Plaats: Wilp
De Nieuwe Loine Wonen De Nieuwe Loine Wonen

Holtweg 25
7384 BX Wilp

Terug Terug

Enthousiast slaat een cliënt zijn arm om je heen. Hij straalt van oor tot oor en vertelt je hoe blij hij is op deze plek. Deze plek is woon- en werkboerderij De Nieuwe Loine. Jij snapt zijn enthousiasme. Wie wil hier nu niet wonen of werken? Bovendien weet jij hoe bijzonder zijn reactie is, want achter die glimlach zit een uniek verhaal. Een verhaal van iemand met een verstandelijke beperking en complexe uitdagingen.

Voor De Nieuwe Loine zijn wij op zoek naar twee persoonlijk begeleiders intensieve zorg Wonen voor gemiddeld 32 uur in de week.

Wat ga je doen
Zodra jij aankomt op je nieuwe werkplek voel jij je thuis. Net als de cliënten die hier wonen. Als persoonlijk begeleider ben je verantwoordelijk voor de regie van het zorgproces. Je verleent in samenwerking met collega’s met verschillende expertises de ondersteuning op een methodische wijze en bewaakt de kwaliteit. Samen met de cliënt formuleer je doelen, je stelt het zorgplan op en je zorgt voor uitvoering en evaluatie.

Je staat naast de cliënt en je geeft advies en hulp om zijn of haar leven binnen de eigen mogelijkheden en wensen in te richten. Jouw begeleiding is gericht op de ontwikkeling en/of het in stand houden van vaardigheden van de cliënt. Je observeert en signaleert wat de cliënten nodig hebben en bent in staat rust en duidelijkheid te bieden. In deze functie heb je een ondersteunende rol bij het uitbreiden en onderhouden van het persoonlijk netwerk van de cliënten. Daarnaast verricht je teamtaken binnen een zelfregulerend team.

Je hebt elke dag te maken met cliënten die het soms moeilijk kunnen hebben en dan heftig kunnen reageren. Waar sprake is van een hoge contextgevoeligheid. Ben jij in staat dit probleemgedrag te zien als topje van de ijsberg? De mens als uitgangspunt te nemen en niet zijn/haar beperkingen, stoornissen of problemen? Gedrag te zien als symptoom van dieperliggende problemen: onvervulde menselijke behoeften. Om dat dieperliggende probleem aan te kunnen pakken, moet je in staat zijn je niet voortdurend af te laten leiden door het gedrag wat je ziet, maar steeds te kijken naar wat daarachter of daaronder zit. Ben je op zo’n moment in staat om te kijken wat een cliënt wil? Zie je in die cliënt iemand die vraagt om nabijheid? Kun jij die dan bieden? Kun jij de relatie die je hebt vasthouden? Om dit te kunnen moet je durven kijken naar jezelf en naar de ander en elkaar aanspreken op dat wat er beter kan. Je geeft ondersteuning en begeleiding bij zinvolle daginvulling, ADL, wonen en vrije tijd. Je werkt methodisch en consequent. Je vindt het de normaalste zaak van de wereld dat je samenwerkt met collega’s, ouders/verwanten en andere disciplines.

Waar ga je werken
Zorgboerderij De Nieuwe Loine ligt aan de rand van Wilp (gemeente Voorst). Een unieke locatie waar in een agrarische setting, wonen en werk- en dagbesteding geboden wordt aan cliënten. De cliënten hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking, met moeilijk verstaanbaar gedrag en bijkomende problematiek zoals ASS, hechtingsproblematiek e.d. Dit vraagt zeer intensieve begeleiding zoals bijvoorbeeld 1 op 1 begeleiding, waarbij onvoorwaardelijke ondersteuning en betekenisvolle daginvulling centraal staan. De begeleidingsstijl op De Nieuwe Loine is volgens de methodiek Triple C.

Wij bieden jou

  • een salaris tussen € 2685,- en € 3749,- (schaal FWG 45) afgestemd op jouw kennis en ervaring exclusief toeslagen;
  • een contract voor 1 jaar, met de mogelijkheid tot omzetten naar onbepaalde tijd na de 6 maanden evaluatie;
  • veel ontwikkelingsmogelijkheden. Van scholing tot het meedraaien in projecten. Laat ons weten waar jouw interesse ligt;
  • een dertiende maand;
  • 5,5 week aan verlof op jaarbasis en vakantietoeslag;
  • Pensioenopbouw;
  • de mogelijkheid om gebruik te maken van het MeerKeuzeSysteem. Denk aan een fietsregeling of een lidmaatschap voor jouw sportschool.

Wat mag je (van ons) verwachten
We vragen veel van je en daarom mag je ook veel van ons verwachten. We zorgen dat je goed toegerust bent voor deze pittige baan. We investeren in voortdurend waardegedreven coaching op de werkvloer. Het steeds weer anders kijken naar de cliënt en hun gedrag en dat te vertalen in anders doen. De Manager Zorg en gedragskundige zijn eveneens standaard betrokken bij de Triple C – behandeling. We hebben een uitgebreid inwerkprogamma voor je gemaakt waarin veel ruimte is voor leren en ontwikkelen.

Wat breng je mee
Jij hebt aan een half woord genoeg en begrijpt als geen ander waar jouw cliënten behoefte aan hebben. Of dit nu een bemoedigende schouderklop is of daadkrachtig optreden. Dit combineer je met goede communicatieve vaardigheden, een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Hierdoor ben je in staat om op een prettige manier je grenzen aan te geven en samen te werken. Ook neem je mee:

  • een mbo-4 diploma;
  • ervaring met de doelgroep en kennis van het werken op een boerderij;
  • een flexibele werkinstelling. Je werkt volgens 24 uursdiensten.

Wie is De Passerel
Een stichting die als werkgever een eenheid vormt samen met de cliënten, ouders/verwanten en alle collega’s. Daar zijn we trots op, want samen verlenen we passende, regionale zorg. Specifiek binnen Apeldoorn, Epe en Voorst. Dat doen we voor cliënten van alle leeftijden met een beperking. Zowel thuis, op onze woonlocaties als in de wijk. Daarnaast bieden we ook (arbeidsmatige) dagbesteding. Het is onze persoonlijke missie om mensen te helpen hun eigen leven te leiden en zelf keuzes te maken. Door op elkaar te vertrouwen maken we dat waar.

Meer informatie
Heb je vragen over deze functie? Bel met Cindy Davelaar op 06-51324409 of met Elmar Hesselink op 06-46156119.

Solliciteren
Solliciteer door jouw gegevens achter te laten in het ‘Direct reageren’ veld hieronder en stuur je cv mee. Het vacaturenummer is 023-75.

Wees er snel bij, want vinden we een geschikte kandidaat dan sluit de vacature eerder. Deze vacature wordt ook intern gepubliceerd.

We vinden het belangrijk om onze cliënten en collega’s een veilige en professionele omgeving te bieden. Daarom is het opvragen van referenties bij eerdere werkgevers en het aanleveren van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van onze procedure.